ÇULHAOĞLU, “İYİ PARTİ İKTİDARINDA MAĞDURİYETLER BİTECEK”
SİYASET 25.04.2021 13:24:00 501 0

ÇULHAOĞLU, “İYİ PARTİ İKTİDARINDA MAĞDURİYETLER BİTECEK”

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, “4-B’li vatandaşlarımız acil çözüm bekliyor” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu,  yaptığı açıklamada; “Ak Parti iktidarları, vatandaşımıza verdiği sözleri tutmak şöyle dursun, var olan haklarını bile tırpanlamaktan geri durmadı. Öğretmenlerimizden, sağlık çalışanlarımıza, doktorlarımızdan, her kademedeki memurlarımıza kadar kamu çalışanlarını, bu yüzyılın en mağdur kesimi yaptılar” dedi.

Yıllardır kanayan yaralardan birinin de, “4B” diye tanımladıkları sözleşmeli personel uygulaması olduğunu ifade eden Çulhoğlu, şunları kaydetti:

“Aynı eğitimi almış, aynı sınavdan geçmiş, aynı işi yapan insanlar arasında, uçurum var. 4-B’li çalışanlarımız tayin, izin, özlük, görevde yükselme gibi, birçok haktan mahrum bırakılıyor. Sadece öğretmenlikte bile, 4 ayrı kadro modeli uydurdu Ak Parti. Bu 4-B serüvenini nasıl başlattılar hatırlatalım. “Özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren, geçici işlerde, mali yılla sınırlı olarak” diye başladılar.

Ama bugün, bırakın geçici işleri, asli işlerde bile aynı kadro modelini uygular oldular. Sayıları 500 bini bulan bu kardeşlerimiz hem, başından beri kadrolu olan meslektaşlarıyla hem de, sonradan kadro verilen meslektaşlarıyla karşılaştırıldığında özellikle tayin açısından ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Daha iyi anlaşılması açısından, bir örnek vereyim. Aynı şehirde, aynı hastanede, 3 sözleşmeli hemşiremiz var. 2013 yılından önce işe giren, istediği yere tayin olabiliyor. 2016’dan sonra işe giren, 4 yılı doldurduktan sonra istediği yere tayin olabiliyor.

Eğer, 2013-2016 yılı arasında işe girdiysen yandın. Ömür boyu tayin olamıyorsun. Uygulamadaki saçmalığa bakar mısınız? Bu kardeşlerimizin hepsi devlet memuru mudur? Evet, devlet memurudur. Eğitimleri aynı mıdır? Evet, aynıdır. İşe KPSS ile mi girdiler? Evet, KPSS ile girdiler. Peki; kendinden önce, aynı şekilde işe alınanlara bu haklar verilmiş mi? Evet, verilmiş. Kendinden sonra benzer statüde işe alınanlara bu haklar verilmiş mi? Evet, verilmiş. O zaman aile olma, çocuğuna bakma, tayin olma haklarını bu 500 bin kardeşimize niye vermiyorsunuz? Böyle adaletsizlik olur mu? Böyle vicdansızlık olur mu? Ayıptır, günahtır.

Pandemi sürecinde yoğun çalışma şartlarında, çocuğu olan 4-B’lilerin çoğu, sağlık çalışanı oldukları için çocuklarına bakıcı bulamadılar. Aralarında evine kamera taktırıp, kapıyı da dışarıdan kilitleyip, çocuklarını Allah’a emanet ederek göreve gidenler var.  Bu insanlara yazık değil mi? Bu insanlara günah değil mi? Böyle vicdansızlık, böyle umursamazlık olur mu? Hiç mi yüreğiniz sızlamıyor? Yazıklar olsun size.

Buradan iktidara seslenmek istiyorum; Gelin, söz verdiğiniz gibi, 4-B’lilerin kadro sorununu çözün.

Kamuda, işçi kadrosu dışında istihdam edilen ve kanunda yazıldığı gibi “Asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa eden” bütün çalışanları hizmette geçirdikleri süredeki haklarını da hesaba katarak Kanunla, 4-A statüsüne geçirin.

Aileleriyle birlikte, milyonlarca mağdur vatandaşımıza İyi Parti olarak söz veriyoruz. İktidar çözmezse, ilk sandıkta biz geleceğiz, bu sorunu da biz çözeceğiz.

İYİ Parti iktidarında, bu mağduriyet ortadan kalkacak, bu dram bitecek. Artık anneler bebeklerine, eşler birbirine, bekarlar yuvaya kavuşacak. İçiniz rahat olsun.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli