ÇULHAOĞLU: AKP HÜKÜMETİ YURT SORUNU YOK DİYEREK AÇIKLAMALAR YAPIYOR
SİYASET 28.09.2021 12:41:00 442 0

ÇULHAOĞLU: AKP HÜKÜMETİ YURT SORUNU YOK DİYEREK AÇIKLAMALAR YAPIYOR

Öğrencilerimizin barınma (Yurt) sorununu biz çözeceğiz.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “Üniversite öğrencilerimiz yine-yeniden eğitime çok büyük barınma sorunu ile başlıyor” dedi

İktidar sözcüleri ve yandaş basın herkesi kendileri gibi bir eli yağda bir eli balda sanıyor ve “Öyle söylendiği gibi bir büyük sorun yok” açıklamasında bulunuyorlar. Anadolu’nun en ücra köşelerinden binbir zahmetle okuyup üniversite hayali kuran gençlerimiz, bu beceriksiz iktidar tarafından en çok koruyup-kollanacakları, hayata atılmadan önce rahat bir zeminde öğrencilik yapmaları gerekirken, onları barınma sorunu ile karşı karşıya bırakmaya devam etmektedir.

Bugün ülkemizde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların toplam kapasitesi 780 bin’dir. 20 yılda Ak Parti iktidarının kendilerinden öncekilerle birlikte toplamda ulaşabildiği rakam bu kadar olup, buna karşın Üniversitede öğrenim görecek öğrenci sayışımız ise 7 Milyon 940 Bin 133’dür. Bu iktidar 8 Milyona yakın öğrenciye, 780 bin kişilik yurdu yeterli görmekte ve yurt sorunu yok diyerek açıklamalar yapmaktalar ama, rakamlar yalan söylemediği için de milletimiz artık bunlara itibar etmemektedir. İktidar enerjisinin bir kısmını gençlerimizin bu sorununu ortadan kaldırmaya verebilseydi bugüne kadar bu sorun çoktan ortadan kalkmış olur ve pırlanta gibi genç beyinlerimiz uzun yıllardır yurt sorunu yaşamazlardı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2020-2021 verilerine göre Türkiye’de toplam 2 bin 894 özel yurt bulunuyor. Özel yurtların toplam kapasitesi de 442 bin kişi. Bu da demek oluyor ki; Her 11 öğrencimizden yalnızca 1’i devlet yurtlarına yerleşebiliyor.

Devlet yurtlarının ihtiyacı karşılayamaması ve özel yurtlardaki fahiş fiyatlar, öğrencilerimizi mecburen alternatif arayışına sokuyor. Bu iktidarın Konut kiralarındaki radikal artışıda önleyememesini göz önünde bulundurursak; Anadolu’dan gelen gençler Tarikat ve cemaatlerin yurtlarına gitmek zorunda kalıyor.

Buda elbette Ak Partinin ve onlara yakın dernek ve vakıfların işine gelmektedir.

Bunlardan iktidarın en çok önem verdiği ve aile bireyleri ile akrabalarının yönetiminde bulundukları Türkiye’de İlim Yayma Cemiyeti’nin 107 yurdu var, kapasitesi 14 bin 500 civarında. TÜRGEV’in 18 yurdu var kapasitesi 3 bin 700, TÜGVA’nın 38 yurdu var kapasitesi 4 bin 850 ve Ensar Vakfı’nın 60 yurdu var kapasitesi 6 bin 700. Bunlar devletten, öğrenci başına barınma ve beslenme yardımı alan yurtlar. Tanıtımlarını “devlet destekli” ifadeleriyle sürdürüyorlar. Yurt desteğinde devletin, sadece bu 4 dernek ve vakfa bir ayda ödeyeceği para 19 milyon 300 bin 450 lira. Bu rakam yüz yüze eğitimin süreceği 9 ay boyunca 173 milyon 704 bin lira gibi devasa bir parayı buluyor. Bunlar her yerde Ak Partinin gönüllü temsilcileri olarak karşımıza çıkmaktalar. Bu yüzden Ak Parti devlet yurtlarına değil, dernek ve vakıf yurtlarına ağırlık vermekte, ülke gençliğini perişan, ailelerini çaresizlik içinde inim inim inletmektedir. Buradan iktidara hamaseti bırakmalarını ve herşey yolunda gibi açıklamalar yaparak üniversite öğrencilerimizi daha fazla üzmemelerini istiyorum. Yüzde 10 devlet yurdu kapasitesi ile öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldırdık demek milletimizin aklı ile alay etmektir.

İyi Parti olarak iktidara geldiğimizde en öncelikli konularımızdan birisi, hiçbir öğrencimizi mağdur etmeden barınma sorunlarını ve burs ücretlerini arttırmak, günün şartlarına uygun hale getirmek olacaktır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener bu konuda “Devlet okulunda okumuş, öğrencilerimizin her zorluğunu birebir yaşayarak bilen bir öğretmen olarak söylüyorum. Gencecik evlatlarımızın bu sorunu halen devam ediyorsa, bu beceriksiz iktidar sayesindedir. Hem yurt sorununu çözemeyeceksin, hem de onları terörist ilan edeceksin. Yok öyle yağma Hasan’ın böreği Önce ülkemizi uçurumun eşiğine getiren bu partili Cumhurbaşkanlığı sistemini ortadan kaldıracağız. Sonra da Başbakan olduğumda tüm bu sorunları çözeceğim” demiştir. Bu sese bütün vatandaşlarımızın kulak vereceğine gönülden inanmaktayız. (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false