Tarih: 16.04.2020 14:54

Çin: "Virüsün labaratuvardan sızdığı iddialar bilimsel kanıtlardan yoksun"

Facebook Twitter Linked-in

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, ABD medyasında dolaşan Covid-19’un Wuhan’daki bir laboratuvardan sızdığına ilişkin iddiaların herhangi bir bilimsel kanıta dayanmadığını ileri sürdü.

Zhao bir brifing sırasında ‘‘virüsün sızması ve diğer varsayımlara gelince, hiçbir bilimsel kanıtları yok’’ dedi.

Zha’non açıklaması Fox News haber kanalının, gün içinde gayriresmi kaynaklara atıfta bulunarak ilk Covid-19 taşıyıcısının Wuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarında çalışan biri olduğunu iddia etmesinin ardından geldi. Kanal, bazı gizli belgeleri gören kaynakların, koronavirüsün bir laboratuvarda biyolojik silah olarak değil, ancak Çin’in Birleşik Devletler’e virüslerin tespiti ve virüslerle mücadele konusunda daha yüksek bir kapasiteye sahip olduğunu gösterme çabasının parçası olarak üretildiğine inandıklarını ileri sürmüştü.

ABD Başkanı Trump ise, iddialardan haberi olduğunu ve konuya ilişkin araştırmaların devam ettiğini açıklamıştı. Trump, iddialarla ilgili olarak Şi Cinbping’le görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerineyse, ‘‘Onun laboratuvar üzerine konuştuklarımı aktarmak istemiyorum. Şu an için bu uygun değil" demişti.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —