Tarih: 09.01.2020 10:38

"Çiftçilerimiz dört gözle zararın karşılanmasını bekliyor"

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, aşırı yağışların ekili ve dikili tarım alanlarını suya gömdüğü Adana'da üreticilerin dört gözle zararlarının karşılanmasını beklediklerini söyledi. Aşırı yağışların sular altında bıraktığı ekili ve dikili tarım alanlarında inceleme yapan Barut, "Üreticinin mağduriyeti oldukça büyük. Acil bir şekilde hasar tespiti yapılmasını, drenaj kanalları ve nehir ağızlarının temizlenmesini, çiftçi borçlarının ertelenmesini, Tarım Bakanı'nın bölgeye gelip çözüm üretmesini istiyoruz" dedi.
"BAKAN GELSİN"
Aşırı yağışlardan en fazla etkilenen Seyhan, Sarıçam, Yumurtalık, Karataş ve Yüreğir'de incelemelerde bulunan Ayhan Barut, üreticilere ve yurttaşlara 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Özellikle ekili ve dikili alanların tamamen sular altında kaldığı Yüreğir ve Karataş'ta zarar boyutunun çok yüksek olduğunu aktaran Barut, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ivedilikle çözüm üretmesini istedi. Sular altında kalan marul tarlasını gösterip yaşanan mağduriyetin büyüklüğüne dikkat çeken Ayhan Barut, "23 Aralık'tan bu yana bölgemizde aralıklarla çok şiddetli yağış meydana geldi. Ekili ve dikili tarım alanları sular altında kaldı. Bugüne dek metrekareye 350 kilogramın üzerinde yağış düştü. Vatandaşlarımız ve üreticilerimiz çok mağdur oldu. Defalarca Tarım ve Orman Bakanı'nı bölgemize çağırıp inceleme yapmasını ve çözüm üretmesini istemiştik. Ama hiç sesimizi duymadılar. Bu çağrımızı yineliyoruz. Lütfedip bölgemize gelsinler, inceleme yapıp zararların tespiti ve karşılanması için adım atsınlar" diye konuştu.
"DESTEKLEME PRİMLERİ ERKEN ÖDENSİN"
Aşırı yağış nedeniyle Adana'da 200 bin dekarlık ekili ve dikili tarım alanının sular altında kaldığına işaret eden Barut, "Çok büyük zarar var. Artık sesimize kulak versinler. Bu benim değil, milletin, üreticinin sesidir. Çiftçilerimizin acilen Tarım Kredi Kooperatifi, Ziraat Bankası borçları faizsiz 2 yıl süreyle ertelensin. Önümüzdeki yıla ekim ve dikim yıl yapabilmesi için çiftçilere ayni ve nakdi, tohum, gübre, para ve kredi yardımı gibi yardımların yapılması lazım. Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında tarımsal ürünlere verilen destekleme primleri, afet ve yaşanan mağduriyet nedeniyle bu yıl erken, hatta şimdilerde ödensin. Üretmekten başka suçu olmayan üreticilerimizin bu zararı devlet tarafından telafi edilmelidir" şeklinde konuştu.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Tarım Öğretiminin 174'üncü yıldönümünü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü ve Tarım Öğretiminin 174'üncü yıldönümünü kutladı. Ulu Önder Atatürk'ün 'Milli ekonominin temeli ziraattır' ve 'Basın hürdür, sansür edilemez' sözlerini anımsatan Barut, "Aydınlık yarınlar için mücadelemiz sürerken, Tarımsal Öğretimin 174'üncü Yıldönümünü ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz" dedi.

"ÖZLÜK HAKLARI VE ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLECEK"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, halkın haber alma hakkı için mücadele eden gazetecilerin tek adam rejimiyle yönetilen Türkiye'de oldukça güç koşullarda çalıştığını belirtti. Türkiye'nin hızla demokrasi ve basın özgürlüğünden uzaklaştığını aktaran Barut, gazetecilerin Çağdaş demokrasilerde basın özgürlüğünün önemine vurgu yapan Barut, "Maalesef tek adam rejimi Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünü her geçen gün baskıyla ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Buna karşın gerçeğin peşinden koşan, yılmayan ve geri adım atmayan basın emekçileri aydınlık yarınlar, halkın haber alma hakkı ve gerçeği öğrenme mücadelesinden geri durmuyor. Onurlu görevi yapan basın emekçilerinin gününü kutluyor, özgürlükleri ve özlük haklarının iyileştirilmesi için her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz" diye konuştu.

"10 OCAK GURUR KAYNAĞIDIR"

Ziraat mühendisi olduğunu ve çiftçilik yaptığını hatırlatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "AKP iktidarının her türlü yanlış politikalarına, üretime ve üreticiye darbe vuran uygulamalarına karşın mücadelemiz sürüyor. Bu anlamda tarım öğretiminde 174 yıllık köklü bir tarihsel geçmişe sahip olmak, biz tarımcılar için haklı bir gurur kaynağıdır. Toplumsal hayatın önemli bir parçası olan ve uygarlık tarihinin en eski ekonomik faaliyeti olan tarımsal faaliyetlerle ilgili sistemli ve programlı bir öğretimin başlaması bu eğitimi almış insanlar tarafından gururla kutlanmaya değerdir. Toplumun bu ihtiyaçları her dönemde var olacağı için tarım da, her dönem de olmazsa olmaz bir etkinlik olarak varlığını sürdürecek, tarım bilimiyle tarım teknolojisini toplum yararına çiftçiyle buluşturan biz ziraat mühendisleri bu sorumluluk bilinciyle 10 Ocak'ı sonsuza dek kutlamaya devam edeceğiz."(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —