CIA´den yeni iddia: ?Kaşıkçı cinayetini bin Selman emretti?

CIA´den yeni iddia: ?Kaşıkçı cinayetini bin Selman emretti?

Amerikan Merkezi Haber alma Teşkilatı (CIA) Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edildi.

Washington Post gazetesine haberine göre CIA, İstanbul´daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu´nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın, cinayet emrinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman´dan geldiği bilgisine ulaşıldığını yazdı. Washington Post, CIA´in geçtiğimiz ay İstanbul´da Suudi Başkonsolosluğunda öldürülen gazetecisi Cemal Kaşıkçı´nın öldürülme emrini Suudi Prens Muhammed bin Salman´ın verdiğini yazdı. Ayrıca, Suudi Prens Muhammed bin Selman´ın erkek kardeşi Halid bin Salman, Kaşıkçı ile telefonda konuştuğunu ve Suudi Arabistan´a davet ettiğine dair birçok istihbarat kaynağına ulaşıldığı belirtildi. Halid bin Selman´ın, Kaşıkçı´ya İstanbul´daki Başkonsolosluğa gidip belgelerini almasını, bunun güvenli olacağını söylediği belirtildi. Suudi Arabistan´ın Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Fatimah Baeshen ise Halid´in Kaşıkçı ile konsolosluğa gitmesi konusunda herhangi bir görüşme yapmadığını, CIA´in iddia edilen değerlendirmelerinin yanlış olduğunu belirtti. Türklerin elindeki ses kaydının bir kopyasının CIA Direktörü Gina Haspel´e verildiğine ve Haspel´in bunu dinlediği belirtilen haberde ses kayıtlarının Kaşıkçı´nın konsolosluğa girmesinden kısa süre sonra öldürüldüğünü gösterdiğini aktardı. 
CIA Direktörü Gina Haspel, geçtiğimiz ayın sonlarında Türkiye´yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştükten sonra ABD´ye dönüşünde Başkan Trump´a cinayet ile ilgili tüm bilgi aktarmıştı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı