Tarih: 25.07.2023 15:47

CHP'NİN ÇAĞRISI ÜZERİNE TBMM OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Celal Adan Başkanlığında açılan mecliste,Cumhuriyet Halk Partisi
Grup Başkanı Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Grup Başkan Vekilleri Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile Saadet Partisi Grup Başkanı Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ve Grup Başkan Vekilleri İstanbul Milletvekilleri İsa Mesih Şahin ve Bülent Kaya ile 128 milletvekili tarafından Başkanlığa verilen önerge üzerine olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 17’nci Birleşimi açıldı.
Bazı AKP Milletvekillerinin genel kurul salonuna girmediği görüldü.CHP Kahramanmaraş Milletvekilşi Ali Öztunç, "Saklanmayın AK PARTİ’liler, saklanmayın, gelin. Kaçma, kaçma, gel. Milletin Meclisi burası, kaçılmaz, gel" dedi.
Toplantı yeter sayısının olduğu açıklanınca CHP, Yeşil Sol Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi sıralarından alkışlar geldi. Daha sonra gündeme geçildi.
Görüşmelerde, CHP'nin, "KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması" önerisi ele alındı.
Gazetemiz baskıya hazırlanırken görüşmeler devam ediyordu.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —