Tarih: 15.03.2021 12:36

CHP’li Seyhan,AKP’li Gündoğan’ın eleştirilerini haklı buldu

Facebook Twitter Linked-in

CHP’Lİ SEYHAN, ”MUHALEFETİN DEĞİL, ADANALININ İSTEĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Seyhan, “Bunların hepsi doğru tespitler, haklı eleştiriler. Elbette ki belediye içerisindeki muhalefet olarak görevlerini yapıyorlar. Buradan idaredeki arkadaşların gerekeni yapmaları istiyorum. Bu hizmetleri yapmak muhalefetin eleştirilerinden ziyade Adanalının bir istediği yerine getirmek olacaktır, hepimizin isteğini yerine getirmek olacaktır” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan AKP Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan’ın , kent trafiğine ve belediyenin idari şeması ve yapısına ilişkin yaptığı eleştirilere katıldığını söyledi. 

Eksiklerin bir an evvel giderilmesini kendilerinin de istediklerini anlatan Seyhan, “Vedat Bey’e teşekkür ediyoruz. Bizlerin de bir an evvel giderilmesini düşündüğümüz ama bir takım nedenlerle çözümlerinin geciktiği Adanamızın hizmetine sunulması gereken çalışmaların tamamlanması konusundaki eleştirilerine katılıyorum” dedi.

“Girne Köprüsü’nün bir an evvel tamamlanması ve Türkmenbaşı yollarındaki otoyol bağlantılarının tamamlanması, üst geçitlerin bakımlarının yapılması bunların hepsi doğru tespitler, haklı eleştiriler” diyen Seyhan, “Elbette ki belediye içerisindeki muhalefet olarak görevlerini yapıyorlar. Buradan idaredeki arkadaşların gerekeni yapmaları istiyorum. Bu hizmetleri yapmak muhalefetin eleştirilerinden ziyade Adanalının bir istediği yerine getirmek olacaktır, hepimizin isteğini yerine getirmek olacaktır” dedi.

İdari şemalarla ilgili Gündoğan’ın konuşmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Seyhan, “İdari şemalarla ilgili bazı görev değişikliklerinin yapıldığından söz etti arkadaşımız. Doğrudur. Daha önce kendi aramızda yaptığımız şifai konuşmalarda da dile getirilmişti. Bununla ilgili arkadaşlarla yakın zamanda görüşmelerde yaptım. İdari görevlendirmelerin ve yetkilendirmelerin hangi yasanın, hangi maddesine göre ne şekilde yapıldığı konusunda net bir bilgim yok. Ancak ilgili arkadaşlardan aldığım bilgiye göre, bu yapılan aktarmalarda bir bütçe aktarımı yok. Bütçe aktarımı meclisin yetkisi dahilinde. Bir daire başkanlığı altındaki müdürlüklerin görevlendirmelerin ve yer değiştirmelerin bir idari tasarrufla yapılabilineceği düşüncesi ve görüşündeler. Ben bunun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda bir iddia sahibi değilim. Arkadaşlarla yaptığım konuşmada bu bilgilendirmeyi meclise yapmanız gerekirdi. Usul bunu gerektirirdi dedim. Bu nedenle bu bilgilendirilmenin yapılmadığı için eleştirilerini haklı buluyor ve kabul ediyorum“ ifadelerini kullandı.

Yaşanan eksikliğin giderilmek üzere çalışmalar yürütüldüğünün altını çizen Seyhan, “Bazı daire başkanlıkları ve müdürlüklerle ilgili boşluklar oldu. Bunun birden fazla daire başkanı ve müdürler tarafından vekaleten olmasa bile yürütüldüğü görüntüsü var. Bir birimde görevli kişinin birkaç birimde görev alıp yürütüyor olması diğer asıl sorumlu olduğu yerle ilgili bir görev eksikliği yaratabilir. Bu konuda ki eleştiride bana göre yerinde bir eleştiri. Haklıdır ama biliyorum ki idarenin ve başkanımızın çok kısa zaman da bu birden fazla görev yürüten arkadaşlarla ilgili çalışmaların olduğunu biliyorum. Özellikle bekliyorum ki bu görevlendirmeler yapıldıktan sonra da daha önce yapılan eksiklik yapılmasın ve meclisimize bilgiler verilsin. Ama bu eksiliğin şu günlerde giderilmiş olduğunu da biliyorum” dedi.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —