Tarih: 22.06.2023 11:21

CHP'li Şevkin, “150 bin kamu mühendisi yoksulluk sınırının altında yaşıyor”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 150 bin kamu mühendisinin yoksulluk sınırı altında yaşadığını vurguladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kamu mühendislerinin sesini duyuran CHP’li Dr. Şevkin, ülkenin yolunu, havalimanını, köprüsünü, viyadüğünü yapan, kontrol eden, özveriyle hizmet üreten kamu mühendislerinin özlük haklarının günümüz koşullarına göre düzenlenmesi çağrısında bulundu.
“MAAŞLARI HER GEÇEN GÜN ERİYOR”
Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ortalama 17 ila 21 bin lira arasında değişen miktarlarda maaş aldığını ve bu ücretin yetersiz kaldığını ifade eden Dr. Şevkin, “Bu maaşlar yoksulluk sınırı altında kalmaktadır” dedi.
Önceki gün açıklanan asgari ücret artışının asgari ücretliler için yeterli olmadığı gibi, kamu mühendislerinin maaşına da olumlu bir yansıması olmadığını kaydeden Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Hatta vergi dilimine erken girilmesiyle kamu mühendislerinin maaşları daha da düşmüştür. Ek göstergeler 4200'e çıkarılmış ancak kayda değer bir düzenleme sağlanmamıştır; ek gösterge en az 6400 olmalıdır. Ayrıca, kamu mühendislerine teknik sorumluluk tazminatı ödemesi yapılmalı, mühendislik meslek kanunu çıkarılmalı, mesleki gelişim teşvik edilmeli, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi, tüm kazanımlarının emekliliğe yansıtılması esas olmalıdır” diye konuştu.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —