CHP
SİYASET 24.01.2023 10:46:00 512 0

CHP'Lİ ÖZTRAK,"YETER, SÖZ MİLLETİNDİR"

"Sandık önüne geldiğinde; milletimiz ucube tek adam rejimine, “Artık Yeter!” diyecek. Yolsuzluklara, “Artık Yeter!” diyecek. Yoksulluğa, “Artık Yeter!” diyecek. Yasaklara, “Artık Yeter!” diyecek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,"Milletimiz bunların yaptıklarını gördü, notlarını da verdi. İçeriden dışarıdan ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bunların eline tasdiknamelerini verip evlerine gönderecek, mührü de bize Millet İttifakına verecek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de MYK gündeminde dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
"Türkiye 2015’ten bu yana, ne adil, ne de serbest seçim yapabiliyor. İstanbul seçimlerinde yaşananlar ortada. Millet iradesine yargı eliyle darbe yapılmaya kalkışıldı. Ama milletimiz iradesine sahip çıktı. Sarayın kibirlisine döndü: “Yeter! Söz milletindir” dedi. Milletimiz şimdi aynı sözü, bu sefer tüm ülkede, tüm sandıklarda söylemeye hazırlanıyor. Sandık önüne geldiğinde; milletimiz ucube tek adam rejimine, “Artık Yeter!” diyecek. Yolsuzluklara, “Artık Yeter!” diyecek. Yoksulluğa, “Artık Yeter!” diyecek. Yasaklara, “Artık Yeter!” diyecek. Milleti unutanlara, “Artık Yeter!” diyecek. Harun olacağız derken, Karun olanlara, “Artık Yeter!” diyecek. Bir yüzükle siyasete başlayıp, servetine servet katanlara, “Artık Yeter!” diyecek. “Meclisi fesih yetkim yok” diyerek milletten oy toplayıp, şimdi “Yetkim var, 10 Martta yetkimi kullanacağım” diyenlere, “Artık yeter!” diyecek. Milletimiz, 20 yıllık Yalan ve Talana, “Artık Yeter!” diyecek. Artık; söz de, karar da milletimizindir. Milletimiz bunların yaptıklarını gördü, notlarını da verdi. İçeriden dışarıdan ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bunların eline tasdiknamelerini verip evlerine gönderecek, mührü de bize Millet İttifakına verecek."

"Sinan Ateş unutulmayacak"

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine de değinen Öztrak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun taahhüdünü hatırlatarak, “Dört ay sonra iktidara geldiğimizde, Sinan Ateş’in katillerini adalet önüne çıkarmak için çalışmaya başlayacağız. Kurtlar sofrası kazanamayacak, Sinan Ateş unutulmayacak” dedi.

Saray Hükümetinin en büyük siyasi sermayesinin “sonsuz arsızlık” olduğunu kaydeden Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Erdoğan’a şapka çıkarın” açıklamasıyla ilgili, “Sıradan, vasat şahsiyetlerin, liyakatsizlerin bonkörce ödüllendirildiği, makam ve mevkilere getirildiği böylesine bir dönem, bu güzel ülkede daha önce hiç yaşanmamıştır. Herhalde dünya siyaset tarihinde bunun tek istisnası, Caligula’nın kendi atını Roma’ya konsül yapmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

ÖZTRAK, GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI.

Soru- Hem Akşener’den, hem de Gültekin Uysal’dan Cumhurbaşkanı adayı açıklama sürecine ilişkin öne çekilmesi talebi geldi ve Karamollaoğlu da adayla ilgili açıklamasında “30 Ocak’ta olmayacak ama önümüzde yapacağımız toplantıda böyle bir karar alınırsa o farklı o zaman açıklanabilir” dedi. Süreç öne çekilir mi? Aday beklenenden erken açıklanabilir mi?

Bir diğer sorum da; Gültekin Uysal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için kazanacak aday vurgusu yaptı. Nasıl değerlendirirsiniz?

Faik ÖZTRAK- Şimdi değerli arkadaşlar, ben CHP’nin Sözcüsüyüm. Sayın Genel Başkanlar görüşlerini ifade etmişler. Altılı masadaki liderlerin açıklamaları hakkında yorum yapmayı siyasi nezakete uygun bulmam. Diğer sorularınızın yanıtı ise 26 Ocak’ta yapılacak liderler zirvesi sonrasında açıklık kazanacak.

Soru- Cumhurbaşkanının üçüncü kez seçilmesine ilişkin anayasal ya da yasal bir engel olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız YSK’ya ne zaman başvuru yapacaksınız?

Faik ÖZTRAK- Neyin ne olduğu bu anayasada yazıyor. Bu anayasayı yorumlamak da hukukçuların görevi… Seçime giderken biz milletin gündemini bu tartışmalarla işgal etmek istemiyoruz. Bu itirazları ülkenin hukukçuları tabi ki yapacaklardır. Ama biz seçim sathı mailinde milletin açlığı tartışılsın istiyoruz, yoksulluğu tartışılsın istiyoruz. Milletin nasıl refaha çıkarılacağı tartışılsın istiyoruz. Enflasyonu tek haneli rakamlara nasıl düşüreceğiz bunların tartışılmasını istiyoruz. Ülkemizi nasıl tüm dünyada biraz önce ifade ettim. Üretim üssü olarak tüm dünyanın üretim üssü olarak ortaya çıkmasını sağlayacağız. Bunun tartışılmasını istiyoruz.

Soru- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun aksine tek bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasını istediği, o Cumhurbaşkanı Yardımcısının da parlamenter sisteme geçiş sürecine kadar fiili olarak Başbakanlık yapmasını önerdiği iddiaları var. Böyle bir öneriye CHP’nin bakış açısı nasıl olur?

Faik ÖZTRAK- Kimse boşuna heyecanlanmasın. Altı lider ülkemize demokrasiyi, hak, hukuk, adaleti getirmeye kararlıdır. Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılında liderlerimizin önderliğinde dünyanın en mükemmel demokrasisiyle taçlanacaktır."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli