Tarih: 25.11.2021 15:45

CHP’Lİ KARAKAŞ, MECLİS’TE İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ SAVUNDU

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Leyla Karakaş, “Bugün ülkemizde erkek eliyle gerçekleştirilen cinayetler için en büyük dayanak İstanbul Sözleşmesidir” dedi.

Kakaş, Uluslararası 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle söz alarak şunları kaydetti:

”Bundan yıllar önce üç kardeş olan Mirabel kız kardeşler diktatörlük rejimine karşı bir direnim mücadelesi başlattılar.  Bugüne önemini veren aslında Mirabel kız kardeşlerin haklı mücadelesi ve katledilmesidir. Mirabel kardeşler, “Bize en yakın şey ölüm olsa bile savaşmaya devam edeceğiz” dedi. Onların miraslarını devralan biz kadınlar bu mücadeleye devam ediyoruz.

Bugün Mirabel kız kardeşlerin katledilmesinin ardından 61 yıl geçti. 61 yıl sonra dünyanın özelikle ülkemizin en önemli gündemi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve bu durumun bir sonucu olarak ortaya çıkan kadına yönelik erkek şiddeti ve erkek eliyle gerçekleştirilen cinayetlerdir. Bugün ülkemizde erkek eliyle gerçekleştirilen cinayetler için en büyük dayanak İstanbul Sözleşmesidir.

Eğer İstanbul sözleşmesi kaldırılmayıp uygulansaydı kadın cinayetlerinin birçoğunun önüne geçebilirsin diye devam ediyor. İstanbul sözleşmesi kadına yönelik şiddeti ve toplamsal cinsiyet eşitsizliğini savunan bir sözleşmedir ve biz kadınlar İstanbul sözleşmesinin ger gelmesi için elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —