Tarih: 21.10.2022 11:34

CHP'Lİ GÜZELMANSUR'DAN İKTİDARA MAZOT ELEŞTİRİSİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, "Verilen mazot desteği, çiftçinin mazota ödediği verginin yanında devede tüy bile değil" dedi.
Güzelmansur, TBMM Genel Kuruşlunda yaptığı konuşmada, "Tarımda bir yılda 3 milyar litre civarında mazot kullanılıyor; çiftçi 3 milyar lira mazot için 6 milyar 165 milyon lira ÖTV, 11 milyar 493 milyon lira da KDV olmak üzere toplam 14 milyar 658 milyon lira vergi ödüyor. " dedi.
Güzelmansur şunları söyledi:
"Bugün çiftçiye verilecek mazot ve gübre destekleri açıklandı. Verilen mazot desteği, çiftçinin mazota ödediği verginin yanında devede tüy bile değil. Tarımda bir yılda 3 milyar litre civarında mazot kullanılıyor; çiftçi 3 milyar lira mazot için 6 milyar 165 milyon lira ÖTV, 11 milyar 493 milyon lira da KDV olmak üzere toplam 14 milyar 658 milyon lira vergi ödüyor. İktidarın mazota vereceği toplam destek ise 3 milyar lira civarında yani "Çiftçinin mazotunu desteliyoruz." diye övünmekten geri durmayan iktidar, bu desteğin 5 katını çiftçinin kullandığı mazottan vergi olarak alıyor zaten. Övünmek istiyorlarsa -bir CHP projesi olan- çiftçiye vergisiz mazot versinler, ÖTV almasınlar, KDV almasınlar; çiftçiye asıl destek bu olur."

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —