Tarih: 10.01.2021 14:01

CHP'Lİ ÇELEBİ, "2021 DE AÇLIK YILI OLMASIN"

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Covid-19 salgını ve ekonomik kriz gölgesinde geçen 2020’nin ardından, siyasal iktidarın vaat ettiği umutlarla girilen 2021’in zam furyasıyla başladığını kaydetti.  İktidarın asgari ücrete yaptığı zammı, vergilere yaptığı zamlarla fazlasıyla geri aldığını vurgulayan Çelebi, “Siyasal iktidar çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor! Halkın ‘açız’ haykırışlarını duymayan, gerçekleri görmeyen iktidar, 2021’i esnaf, işsizler, işçiler, emekliler, memurlar için 2020’den daha da zor geçirtmekte kararlı görünüyor. 2021 de yoksul halkımız için açlık yılı olmasın” dedi.

2020 YOKSUL HALK İÇİN AÇLIK YILI OLDU

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınıyla birlikte görünür hale gelen ekonomik krizin, salgınla birlikte derinleştiğini aktardı.

2020’de emeklilerin, işçilerin, memurların, öğrencilerin ve işsizlerin çok ağır bedeller ödediğine dile getiren Çelebi, “İktidar, Covid-19 salgının faturasını da ekonomik kriz nedeniyle yaşam mücadelesi veren yoksul halkımıza kesti.  Yoksul halkımızın işsizliğe, yoksulluğa mahkum edildiği yetmezmiş gibi iktidar, salgınla mücadelede halkın ihtiyaçlarını karşılamak yerine, IBAN numarası vererek halktan para istedi. 2020 halkımız için açlık yılı oldu. ” diye konuştu.

2021 DE AÇLIK YILI OLMASIN

İktidara “Halkın sesini duyun” çağrısında bulunan Çelebi, “2020 yoksul halkımız için çok zor geçti. Siyasal iktidarın vaat ettiği umutlarla girilen 2021 de halkımız için açlık yılı olmasın. Esnafın, işsizin, emeklinin, asgari ücretlinin, memurun sesini artık duyun” ifadelerini kullandı.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —