CHP
SİYASET 28.07.2021 11:31:00 459 0

CHP'Lİ AKIN: ‘ARAÇ GEÇİŞLERİNDE TEK BİR GÜNÜ DEĞİL, 365 GÜNÜ AÇIKLAYIN’

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN ‘BAYRAM DÖNÜŞÜNÜ AÇIKLAMAK GERÇEKÇİ DEĞİL.17 GÜNLÜK KAPANMA FATURASINI AÇIKLAMADILAR"DEDİ.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yap-işlet-devret projesi kapsamında araç geçiş ve gelir garantisi verilen projelerin tek bir gününün değil, şeffaf bir şekilde her zaman açıklanması gerektiğine işaret ederek, Yalnızca bir güne ilişkin verileri açıklaması kamu bütçesinde büyük bir yük olan garantileri masumlaştırmaya yönelik bir girişimdir. 17 gün süren ve otoyol ve köprülerin boş kaldığı tam kapanmanın faturasını açıklayamayanlar, şimdi kamu bütçesinde kara deliğe dönen garantileri masumlaştırmak istiyor” değerlendirmesinde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun geçiş garantileriyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi. CHP’li Akın, şunları dile getirdi:
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Osmangazi Köprüsü’nden 24 Temmuz 2021 tarihinde 64 bin 406 araç geçtiğini; 40 bin araç geçiş garantisinin gerçekleşme oranının rekor kırdığını sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla duyurmuştur. Sayın Karaismailoğlu yine aynı tarihte İzmir-İstanbul otoyolunun farklı kesimlerindeki gerçekleşme oranlarını da kamuoyuna açıklayarak, yap-işlet-devlet projelerinin rekor kırdığını ifade etmiştir.
TEK BİR GÜNÜ DEĞİL, 365 GÜNÜ AÇIKLAYIN
Öncelikle kamu bütçesinde adeta kara deliğe dönüşen garantilerle ilgili yapılan bu açıklama tamamen kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Söz konusu YİD projelerinin rekor kırıp kırmadığını anlamak için tek bir güne değil, 365 günün tamamına bakılması gerekmektedir. Sayın Karaismailoğlu’nun rekor kırdığını belirttiği 24 Temmuz 2021 tarihi hem aylar sonra pandemi kısıtlamalarının uygulanmadığı; hem de 9 gün süren Kurban Bayramı tatili sonuna denk gelmektedir. Hâlihazırda şehirlerarası yollardaki trafiğin en üst noktaya ulaşacağı bir dönemi üzerinden YİD projelerini değerlendirmek hatalı bir bakış olacaktır.
GARANTİLERİ MASUMLAŞTIRMA GİRİŞİMİ
Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu’nun dışında Türkiye’de pek çok araç ve gelir garantisi verilen otoyol ve köprü bulunmaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; araç ve gelir garantisi verilen bu projelerle ilgili bugüne kadar soru önergelerine ticari sır gerekçesiyle yanıt vermeyerek sessiz kalmıştır. Yalnızca bir güne ilişkin verileri açıklaması kamu bütçesinde büyük bir yük olan garantileri masumlaştırmaya yönelik bir girişimdir.
17 GÜNÜN FATURASINI AÇIKLAYAMADILAR
Türkiye’de 29 Nisan – 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında uygulanan tam kapanma döneminde şehirlerarası yolculuklarda kısmen yasaklanmıştır. Bu tarihlerde bomboş kalan otoyol ve köprülerde verilen garantiler ise ödenmeye devam etmiştir. Bu durum dikkate alındığında 17 günün yalnızca Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne verilen garanti tutarı toplamda 36 milyon 210 bin dolar tutarındadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu tarihler arasında gerçekleşme oranlarının ne olduğu yönündeki sorularımızı ise yanıtsız bırakmıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tek bir günün verilerini açıklamak yerine YİD kapsamında araç geçiş ve gelir garantisi verilen tüm projelerle ilgili gerçekleşme oranlarını şeffaf bir şekilde açıklamalıdır."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli