Tarih: 16.06.2016 11:31

CHP´li İbrahim Özdiş, çocuk işçilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Facebook Twitter Linked-in

2023 HEDEFLERİNİZE BU İSTATİSTİKLERLE Mİ ULAŞACAKSINIZ?

Özdiş, Bakan Soylu´nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Yoksulluk, göç ve eğitim olanaklarına erişememe gibi nedenlerde çocuk işçilerin sayısının her yıl arttığını, toplam çocukların yüzde 6´sını çalışan çocukların oluşturduğunu ifade eden Özdiş, ?Son 3 yılda 176 çocuk iş kazaları neticesinde hayatını kaybetti. Ayrıca 3 milyonu aşkın Suriyeli mültecinin bulunduğu Türkiye´de UNİCEF verilerine göre okul çağındaki 850 bin Suriyeli çocuğun sadece 325 bini okullara kayıtlı durumda? dedi. Özdiş, ?Bu istatistikler göz önüne alındığında, 2023 hedeflerine nasıl ulaşılacak?? diye sordu.

 

MESLEK OKULLARI FASON İŞÇİ YETİŞTİRME YUVASI MI?

Meslek okulu mezunu çocuk ve gençlerin ilgili sanayi kollarında çok ağır işlerde çalıştığını belirten Özdiş, Çalışma Bakanlığı´nın bu konuda nasıl bir çalışma yapacağının açıklanmasını istedi. Özdiş, önergesinde şu soruları yöneltti:

?-Adana ilimizde kaç çocuk işçi bulunmaktadır? Son 10 yılda Adana´da yaşanan iş kazalarında kaç çocuk hayatını kaybetmiş / yaralanmıştır?

-Her geçen gün büyüyen ve ülkenin kanayan yarası haline gelen bu durum için acil eylem planı hazırlanması gerekmektedir. Bu konuyla alakalı ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz veya yapacaksınız? Bu konudaki hedefleriniz nelerdir?

-Nitelikli, kesintisiz ve ücretsiz eğitimle çözülebilecek bu sorun için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

-Meslek okullarının ilgili sanayi kollarına fason işçi yetiştirmekten başka bir işe yaramadığı, meslek okulu mezunu çocukların sanayide çok ağır işlerde çalıştırıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa, bunun önüne geçmek için ne gibi çalışmalar yapmayı öngörüyorsunuz??

(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —