Tarih: 27.07.2017 16:24

CHP´Lİ HÜRRİYET, ?BU İÇ TÜZÜK İKTİDARIN MECLİSTEKİ TOMA´SI HÂLİNE GELECEKTİR?

Facebook Twitter Linked-in

HABER: AHİT ŞAHİN

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, iç tüzük değişikliğinin iktidarın Meclisteki TOMA´sı hâline geleceğini söyledi.

Hürriyet,TBMM  genel kurulunda yaptığı konuşmada, ?Sokağın sesini devletin kolluk güçleriyle kısmaya çalışanlar, şimdi, yüce Meclisimizin sesini getirmeye çalıştıkları İç Tüzük´le kısmaya çalışıyorlar. Bu İç Tüzük iktidarın Meclisteki TOMA´sı hâline gelecektir? dedi.

Hürriyet şöyle devam etti:

?Bundan sonra Meclisten hangi yasaları çıkarmak istiyor ve buna karşı durmamızı da istemiyorsanız, bu İç Tüzük´ü de o sebepten bir an önce getirmek istiyorsunuz. Uzlaşma yerine dayatmayı seçiyorsunuz, oysa Meclisi iktidarın onay kurumuna dönüştürerek muhalefeti ortadan kaldırma çabaları Türkiye´yi dada geriye götürecektir. Daha önce FETÖ´yle el ele çıkardığınız, üst üste değiştirdiğiniz yasalar, birlikte kurduğunuz kurumlar, peşi sıra gelen 15 Temmuz bunun ispatıdır. İktidar ne yaparsa yapsın sesimizi kısamaz, aksine, kısmaya çalıştığınız her ses bir gün size çığlık olarak geri dönecektir.

/resimler/2017-7/27/1627558069867.jpg

 

ERKAN AYDIN, ?SUSMAYACAĞIZ?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise, ?Cumhuriyet Halk Partisini susturmaya çalışacaksınız, Cumhuriyet Halk Partisi hiç susmayacak, Ankara´dan İstanbul´a yürüyecek, "hak", "hukuk", "adalet" diyecek, Mecliste sabaha kadar kalacak yine konuşmaya devam edecek. Sözün kısası, ne yaparsanız yapın susmayacağız? dedi.

Aydın bir dakikalık konuşma süresi içerisinde şunları söyledi:

?Meclis tatile girmeden önce iktidar partisine bir çift sözüm var: Bu ülkeyi susturamayacaksınız. Gazeteciyi susturmaya çalışacaksınız, zindana atacaksınız, o çıkacak, bir gün de size hukuk dersi vererek sesini dünyaya duyuracak. İşçiyi susturmaya çalışacaksınız makinesinin başında, köylüyü susturmaya çalışacaksınız toprağının başında, memuru susturmaya çalışacaksınız masasının başında, esnafı susturmaya çalışacaksınız tezgâhının başında, gençleri susturmaya çalışacaksınız bilgisayarın başında ama susmayacaklar; size adalet dersi, hukuk dersi, yurttaşlık dersi verecekler, susmayacaklar. Dahası, Cumhuriyet Halk Partisini susturmaya çalışacaksınız, Cumhuriyet Halk Partisi hiç susmayacak, Ankara´dan İstanbul´a yürüyecek, "hak", "hukuk", "adalet" diyecek, Mecliste sabaha kadar kalacak yine konuşmaya devam edecek. Sözün kısası, ne yaparsanız yapın susmayacağız. ? (VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —