CHP´Lİ GÖK: ?AKP MECLİSİ ÇALIŞTIRMADI, TBMM´NİN ÇALIŞMA DÜZENİNİ BOZDU?
SİYASET 13.05.2016 11:40:54 305 0

CHP´Lİ GÖK: ?AKP MECLİSİ ÇALIŞTIRMADI, TBMM´NİN ÇALIŞMA DÜZENİNİ BOZDU?

TBMM Genel Kurulu´nun kapanması üzerine CHP´li Gök, ? Meclisi çalıştırmakla yükümlü iktidar partisidir. Biz denetim hakkımızı sonuna kadar kullanırız,? derken AKP Grup Başkanvekili İnceöz, ?Meclis Başkanvekili görevini ifa ederken iç tüzüğe uygun tavır s

ANKARA (İHA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulu´nun kapanmasıyla ilgili, ?Önümüzdeki hafta ayın 20´sine çalışma günü konulması, parlamento tarihindeki bütün geleneklerin, teamüllerin, siyasi partiler arasındaki dayanışmanın ayaklar altına alınmasıdır? dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM´de Meclis´in kapanmasına ilişkin açıklama yaptı. Gök, Türkiye´nin başbakanı ve bakanlarının olmadığını iddia ederek şunları söyledi:

 ?Bugün AKP milletvekilleri Meclis´i çalıştırmayarak, Meclis´in çalışma düzenini bozmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi´nin Soma ile ilgili vermiş olduğu Araştırma Önergesi´nde İç Tüzük´ten kaynaklanan haklarımızı kullanarak yoklama istedik. AKP´liler Meclisi takip etmiyor. AKP´liler Meclisi takip etmedikleri gibi, AKP Grup Başkanvekilleri de Meclisi takip etmiyor. Yaptıkları açıklamada bizi HDP ile işbirliği yapmakla suçlamışlar. Herhalde Meclisi takip etselerdi, görüşülmekte olan önergenin Milliyetçi Hareket Partisi´nin önergesi olduğunu çok rahatlıkla anlarlardı?

İç tüzükten kaynaklı haklarının kullandıklarını belirten Gök şu görüşleri dile getirdi:

 ?AKP´nin 317 milletvekili var. Nerede bunlar? Koltuklara bakıyoruz, bakanlar yok. Sıralara bakıyoruz, milletvekilleri yok. Meclisi çalıştırmakla yükümlü iktidar partisidir. Biz denetim hakkımızı sonuna kadar kullanırız. İktidar partisi kendi çoğunluğunu bulamayınca, Meclisin tatil edilmesinin sorumluluğunu kimsenin üzerine atmasınlar. Başbakan yok, Bakanlar yok. Başbakan, Bakanlar olmayınca milletvekilleri de olmuyor. Ülke acz içerisinde?

CHP´nin Antalya´da 20 Mayıs´ta başlayacak kampının olduğunu hatırlatan Gök, ?AKP´nin ne kadar ikiyüzlü olduğu, siyasi ahlaktan da yoksun olduğu ortaya çıkmıştır. Ana muhalefet partisinin parti Meclisi ve milletvekilleri çalışmasını bildiği halde, bir çalışma günü koymak ancak siyasi ahlaksızlıktır. Bu Parlamento bugüne kadar böyle bir tablo görmemiştir. AKP´li yöneticiler CHP´nin programını biliyorlar. Bu siyasi nezaketsizliği kabul edemeyiz? ifadelerini kullandı.

Gök şunları kaydetti:

?Meclis´te AKP´yi arıyoruz, yok. Meclis´te gensoru oylaması yapılacak, AKP yok. Böyle bir tablo olabilir mi? Dokunulmazlık konusunda karar alınacak en önemli günde Meclise niye gelmiyorlar? Meclisi niye çalıştırmıyorlar, niçin karar alınmasına olanak sağlamıyorlar? Önümüzdeki hafta 20´sine çalışma günü konulması, parlamento tarihindeki bütün geleneklerin, teamüllerin, siyasi partiler arasındaki dayanışmanın ayaklar altına alınmasıdır.? 

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ İNCEÖZ:  "MECLİS BAŞKANVEKİLİ GÖREVİNİ İFA EDERKEN İÇ TÜZÜĞE UYGUN TAVIR SERGİLEMESİ GEREKİRDİ? 

AKP  Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, TBMM Genel Kurulu´nun kapanmasının ardından makamında açıklama yaptı. İnceöz, MHP Grup önerisinin oylamasında CHP karar yeter sayısı ve toplantı yeter sayısının istediğini belirterek, ilk toplantıda yeter sayısının çıkmadığını ve ikinci toplantıda toplantı yeter sayısının olduğunu ifade etti. İnceöz, ?İkinci toplantıda toplantı yeter sayısı ziyadesiyle olmasına rağmen ne yazık ki pusulaları sisteme giremeyen arkadaşlarımızın pusulaları kabul edilmemiş ve bir kişiyle toplantı yeter sayısı yok denilmek suretiyle önümüzdeki hafta salı gününe kadar ara verilmiştir. Grup önerimizi görüşemedik. Hem de gensoru Salı günü görüşülmek için karar alındı? ifadelerini kullandı.

İnceöz şunları kaydetti:

?Meclis Başkanvekili görevini ifa ederken iç tüzüğe uygun tavır sergilemesi gerekirdi. Yoktur demek suretiyle açıkça hem iç tüzüğü ihlal etmiştir, hem de millet iradesini gasp etmiştir. Tarafsız tavrının da kalktığını görmüş olduk. Bugün CHP ne yazık ki Meclisin kapanmasına önümüzdeki hafta dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini, Meclisin çalışma teklifinin işleyişini bir gün tehir ederek CHP, HDP´nin değirmenine su taşımıştır. Bugünkü işbirlikçi tavırlarıyla da her fırsatta dokunulmazlıkların kaldırılması için olumlu oy kullanacaklarını söyleyen CHP önümüzdeki hafta nasıl tavır takınacakları konusunda fikir verdiler.?

Salı günü gensorunun gündeme alınıp alınmamasının görüşüleceğini belirten İnceöz, anayasa değişikliğinin birinci turunun salı günü, cuma günü de dokunulmazlıkların görüşüleceğini belirtti. İnceöz, gensorunun 10 gün geçtikten sonra görüşülemeyeceğine ilişkin soru üzerine, ?Meclis Başkanvekili gensoru görüşmek üzere Meclisi kapattı. Ayrıca bu konu görüşülür. Bugünkü tavrı 200´ün üzerinde arkadaşımız vardı.183 kişiyle kapattı. Başkanvekilinin tarafsızlığını ayrıca taşıyacağız, ayrıca değerlendirme yapılabilir? şeklinde konuştu.

CHP´nin tavrına yönelik soruya İnceöz, ?CHP´nin önümüzdeki hafta dokunulmazlıklarla ilgili nasıl tavır takınacaklarının emarelerini görmüş olduk. Biz olağanüstü bir süreçten geçmiyoruz. Kriz ortamı yoktur. Ülkemizde böyle bir durum söz konusu değildir? yanıtını verdi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı