Tarih: 26.03.2017 14:53

CHP´Lİ ALTAY: ´HAYIR´ ÇIKARSA ERKEN SEÇİM İSTEMEYİZ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´yi kabul etti.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, referandumda ?Hayır´ sonucu çıkması durumunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı tartışmaya açmayacaklarını ve erken seçim çağrısında bulunmayacaklarını açıkladı.

AK Parti hükümetinin ikti­darda olduğu 15 yılda, ülkenin yararına TBMM´ye gelen bütün kanun tekliflerinin geçmesi için destek verdiklerini dile getiren Engin Altay, "Siyaset müzakeredir, istişaredir. ?Hayır´ çıkarsa parlamenter sistemin güçlen­dirilmesiyle ilgili bütün siyasi partiler güçbirliği yapabiliriz. Çoğunluk parti­siyle konuşu­ruz, ?Siyasi ahlak ve etik yasa­sına niye karşı çıkı­yorsunuz? Seçim bara­jını aşağı çekelim. Dün­yanın hiçbir ülkesinde böyle bir seçim barajı yok´ deriz" şeklinde konuştu.

?GEREKİRSE TEKRAR SARAY´A GİDERİZ´

Referandumda ?Hayır´ çıkması durumunda, teklifi edenin de teklife karşı çıkanın da bir araya gelmek zorunda olduğunu dile getiren Altay, "Gere­kirse tekrar Saray´a gideriz. Başbakan´la da oturup konuşuruz" dedi.

 ?SİSTEM BU ŞEKİLDE YÜRÜYECEK´

Erken seçim konusuna da değinen Altay, "Erken seçim istememizi gerektiren bir hal yok. Millet bir karar verdi ve sis­tem bu şekilde yürüyecek. ?Evet´ çıkınca seçim isteyen de ?Hayır´ çıkınca seçim isteyen de kaybeder. Sonuçta 1 Kasım´da millet bir takdir koymuş, bu hükümet 4 yıllığına seçilmiş" ifadelerini kullandı.

?´ERDOĞAN´I İNDİRELİM´ DEMEYİZ, BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR´

Altay ?Hayır´ sonucunun çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı tartışmaya açmalarına ilişkin ise, "Referandumda ?Hayır´ çıktı, Tayyip Erdoğan´ı indirelim" diye bir şey demeyiz. Bu millet Cumhurbaşkanı´nı 5 yıllığına seçmiştir. Milletin takdiridir, başımızın üstünde yeri vardır" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —