Tarih: 01.06.2018 15:48

CHP´den 4 kişilik heyet Gülen dosyasını inceleyecek

Facebook Twitter Linked-in

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "4 kişiden oluşan heyetimiz, 4 Haziran Pazartesi günü saat 11.00´de Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü´nde ilgili evrakları inceleyecektir" dedi. 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Adalet Bakanlığı´nın CHP heyetinin Fethullah Gülen´in iade belgelerinin incelenmesi talebine verdiği olumlu yanıtla ilgili yaptığı açıklamada, ?Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, bir televizyon programında, ?Amerikalılar beni aradı, Fetullah Gülen´in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı´na soruyorum; Fetullah Gülen´in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmış mı? ifadesini kullanarak kendisine gelen bir bilgiyi paylaşmıştır. Muharrem İnce´nin bu sözleri üzerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ?İade talebi ve ekleri ile tüm evrakın tercümesi, Adalet Bakanlığı´ndadır. Sayın İnce, devlet yalan söylemez. Devlette her şeyin kaydı, belgesi ve arşivi vardır. Sayın İnce, sizi hukukçu vekilleriniz ve güvendiğiniz hukukçularla birlikte Adalet Bakanlığı´na bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum? çağrısında bulunmuştu. Hükümet Sözcüsü Bozdağ´ın bu çağrısı üzerine 25 Mayıs Cuma günü Adalet Bakanlığı´na resmi bir yazıyla başvurarak, ikisi hukukçu milletvekili ikisi uzman hukukçu olmak üzere 4 kişilik bir heyetle belgeleri inceleme talebimizi ilettik? ifadelerini kullandı.
Bu başvurunun ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 27 Mayıs Pazar günkü mitinginde, Gülen´in iade başvurusuna ilişkin belgeleri 28 Mayıs Pazartesi günü katılacağı televizyon programında açıklayacağını ifade ettiğini, ancak bu ifadesine karşın katıldığı programda bir beyanda bulunmadığını kaydeden Özel, şunları kaydetti:
?29 Mayıs Salı günü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yaptığım telefon görüşmesinde, belgeleri incelemek üzere Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce´nin bizzat bakanlığa gelmesi çağrısında bulunulmuş, bu nezaketsiz çağrının kabul edilemeyeceği, 4 kişilik heyetimize izin verilmesi gerektiği tarafımca iletilmiştir. Heyetimizin inceleme yapması konusundaki ısrarımız üzerine Adalet Bakanlığı´ndan başvurumuza bir hafta sonra yanıt geldi. 4 kişiden oluşan heyetimiz, 4 Haziran Pazartesi günü saat 11.00´de Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü´nde ilgili evrakları inceleyecektir. Uzman heyetimizin yapacağı inceleme Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce´ye ve partimize bir rapor halinde sunulacaktır. Konunun önemi doğrultusunda yapılan incelemenin sonuçları hakkında kamuoyu da bilgilendirilecektir.?

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —