Tarih: 28.11.2018 13:25

CHP´de ?mezhepçi yorum´ kavgası

Facebook Twitter Linked-in

Adana´da yapılan bir anket, CHP´yi karıştırdı. Dİ-EN Araştırma, Adana´da 10-20 Kasım 2018 tarihleri arasında 2 bin 116 kişiye ulaşıp, yerel seçimlere yönelik anket çalışması yaptı. 

MEZHEPÇİ YORUM  

Dİ-EN´in anketi CHP´li Çukurova Belediyesi tarafından hazırlanan bir basın bülteni aracılığıyla basına servis edildi. Anketin tepki çeken bölümünde ?Adana etnik ve mezhepsel siyasetin en çok sonuç verdiği illerden biri. CHP-İP ititfakında seçimlerin kazanabilmesi için ?Sünni´ İP oyları olmazsa olmaz. İP seçmenleri için Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Arap Alevisi kökenli olduğu için tercih edilmiyor. HDP seçmenleri de Karalar´ın Alevi inancı nedeniyle kendisini sıcak bulmuyor. CHP´nin aday göstermesi halinde Soner Çetin, Kürt asıllı olması nedeniyle HDP´den, Sünni olması nedeniyle İP´den daha fazla oy alabilecektir? ifadeleri yer aldı. 

SERVİS ETTİRMEZDİM

CHP´Lİ Soner Çetin düzenlediği basın toplantısında, ?Basın bülteninin son halini görmedim, okusaydım, mezhepsel ve ırkçı söylemleri bilseydim servis ettirmezdim.? dedi. (SB)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —