CHP, ‘’Ulaşım sorunu çözümü’’ siyasi engellere takıldı”
SİYASET 22.01.2022 16:24:00 506 0

CHP, ‘’Ulaşım sorunu çözümü’’ siyasi engellere takıldı”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Adana’nın uygar kentleşme yolculuğundaki en temel ihtiyacı olan, ‘’Ulaşım sorunu çözümünün’’ siyasi engellere takıldığını üzülerek görüyoruz” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, ‘’Metro Adana’nın Ortak Meselesidir’’  dedi.

Çelebi şu açıklamalarda bulundu:

Adana’da trafiği rahatlatacak olan hafif raylı sistemi devam ettirme talebi, toplumsal faydaları göz önüne alarak, siyaset üstü akılla değerlendirilmesi gereken önemli bir konudur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar kentimizde kangrene dönen raylı sistem sorununu çözmek için büyük bir çaba harcamaktadır. Başkanımızın da ifade ettiği gibi ‘’Adana’da trafik sorunu metrosuz çözülemez. Bu Zeydan Karalar’ın değil, bütün Adana’nın ortak meselesidir.’’ Bildiğiniz gibi Zeydan Karalar bu açıklamayı Adana’daki raylı sistemin 2.etapının Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmaması üzerine yapmıştı. Konuyu bütün yönleriyle değerlendirdiğimizde Adana’nın uygar kentleşme yolculuğundaki en temel ihtiyacı olan, ‘’Ulaşım sorunu çözümünün’’ siyasi engellere takıldığını üzülerek görüyoruz.

‘’ERDOĞAN ADANALILARA VERDİĞİ SÖZÜ UNUTMUŞ!’’

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Adana’ya gelerek kentte Cumhur İttifakı’nın ilk mitingini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan buradaki konuşmasında 2010’da hizmete açılan Adana Metrosu ile ilgili “Önümüzdeki dönem gündemimize alacağız” diyerek müjdeyi vermişti. Erdoğan’ın miting meydanında Adana halkına verdiği sözü, bizzat kendi ifadeleriyle kamuoyuna hatırlatıyor ve takdiri Adanalı hemşerilerimize bırakıyoruz.

‘’Adana metrosunun ilk kısmı tamamlanmıştır; ancak bu metro Adana için yetersiz kalıyor hem mevcut hattın iyileştirilmesi hem de uzatılmasına ihtiyaç var. İnşallah önümüzdeki dönem bu meseleyi gündemimize alacağız” diyerek Adana Metrosu’nun önümüzdeki dönem hem hattının iyileştirileceği hem de uzatılacağı müjdesini bizzat kendisi vermişti. Adanalılara verilen bu sözü hatırlatarak, raylı sistemin 2.etap devam projesinin ivedilikle hayata geçirilmesi için bürokratik ve siyasi engellerin aşılmasını bekliyoruz.

‘’ADANA’YA KARŞI SORUMLU OLAN HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ’’

AKP Genel Başkan Yrd. Sn Jülide Sarıeroğlu konunun Cumhurbaşkanı imzası ile ilgili olmadığını, Adana Büyükşehir Belediyesindeki borçlanma limit aşımından kaynaklandığını ifade etmişti. Projenin devamı için gerekli olan borçlanma talebi, yasal borçlanma limitleri aşıldığı için onaylanmıyormuş. Yani bir başka deyişle, Zeydan Karalar’dan önce on yıllardır Adana Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten beceriksiz yönetimlerin cezasını Adana halkı hizmetten mahrum bırakılarak çekecek. Belediyenin içinde bulunduğu mali durumun sorumlusunun Zeydan Karalar olmadığını Adanalı hemşerilerimiz gayet iyi biliyor. Kent sorunlarının çözümünden, kültür sanat etkinliklerinden, büyük projelerden ve hatta en rutin belediye hizmetlerinden mahrum bırakılan Adanalılar; diğer yandan belediye kaynaklarının yandaşlara hoyratça akıtılmasına, ederinden kat ve kat fazla bedellerle verilen ihalelerle belediyenin zarara uğratılmasına yıllarca tanıklık etmiştir. Adana halkı tam da bu yüzden 31 Mart 2019’da bu talan düzenine son vererek Zeydan Karalar’a yetkiyi vermiş, güvenini göstermiştir. Başkanımız bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz demeden çalışmaktadır. Biz de CHP Adana İl Örgütü olarak, bu gelişmeleri yapıcı bir bakışla ve Adanalı hemşerilerimizin beklentisi doğrultusunda, geçmişi sorgulayarak değil; tamamen sorunun çözümüne odaklanarak değerlendirmek istiyoruz. Hangi partiden olursa olsun Adana’ya karşı kendisini sorumlu hisseden ve bu sorunun çözümü için katkı sağlayacak olan herkesi göreve davet ediyoruz.”

(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli