CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN’DAN ERDOĞAN’A YANIT
SİYASET 25.02.2021 11:08:00 784 0

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN’DAN ERDOĞAN’A YANIT

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef alan sözlerine yanıt vererek,Erdoğan, belediyelerimize saldıracağına onlara dua etmelidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,Erdoğan’ın, grup toplantısında kar yağışları sonrasındaki bazı trafik görüntülerini izletmesini “acizlik” olarak değerlendirdi.
Torun, “Erdoğan belediyelerimizin başarılı hizmetlerini gördükçe ne yapacağını şaşırmıştır. Ama buradan size ekmek çıkmaz. Yoksulluğa mahkûm ettiğiniz milletimiz zeytinyağı gibi üste çıkma çabalarınıza prim vermez. Erdoğan, belediyelerimize saldıracağına onlara dua etmelidir” dedi. Torun, “İstanbul’a ihanet edenlerin, Ankara’yı parsel parsel satanların, Serik’te 500 bin lira rüşvet alanların, kusurlarını gizlemek için partimize saldırma çabaları en hafif tabiriyle siyasi yüzsüzlüktür” ifadelerini kullandı.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında, CHP’li belediyeleri hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Torun, yazılı açıklamasında, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Buradan size ekmek çıkmaz”
“Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı açıklamaları ibretle takip ettik. Anlaşılıyor ki Erdoğan’ın şahsı da artık ilk seçimde gideceğine inanmış, koltuğunu korumak için ise aciz ve seviyesizce partimize saldırmaktan medet umar hale gelmiştir. Sayın Erdoğan’a şunu söylüyoruz: Buradan size ekmek çıkmaz. 19 yılın sonunda yoksulluğa mahkûm ettiğiniz milletimiz, zeytinyağı gibi üste çıkma çabalarınıza prim vermez.
“Erdoğan kıskanıyor”
Bizim her bir belediyemiz, iktidarın tüm baskılarına rağmen tarih yazıyor. Tüm engelleri, halkımızla birlikte tek tek aşıyor. Onlar işçimize 2.825 lirayı reva görürken, bizim belediyelerimiz en az 3.100 lira veriyor. Onlar pandemi sürecinde maske dağıtamazken bizim belediyelerimiz kendileri üretip ücretsiz dağıtıyor, vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlıyor. Bizim belediyelerimiz onlar gibi çılgın projelerin peşinden koşmuyor, vatandaşın öncelikli sorunlarını tek tek çözüyor. İşte Erdoğan bu tabloyu kıskanıyor. 
“İktidar siyasi hazımsızlıktan kurtulmalı”
Biz, yerel seçim öncesi ve sonrasındaki her bir kara propagandayı boşa çıkardıkça bu iktidar, deyim yerindeyse çıldırıyor. Bu bir siyasi hazımsızlık halidir, bu halden kurtulmak önce iktidarın hayrına olacaktır.
“Belediyelerimize dua etsin”
Erdoğan, artık ne yapacağını şaşırmış, belediyelerimizi itibarsızlaştırmak için grup toplantılarında video gösterileri düzenleyecek kadar seviyeyi düşürmüştür. Ancak Erdoğan’ın yoğun kar yağışı sonrasında yaşanan bazı trafik görüntülerini izlettirme çabası da ne yazık ki acizlikten öteye gidememiştir. Son çırpınışların ürünü olan bu videoların da kendilerinden başka seyirci çekmediği ortadadır. Erdoğan, belediyelerimize saldıracağına, başarılı hizmetlerinin devamı için onlara dua etmelidir.
“Siyasi yüzsüzlük”
İstanbul’a ihanet edenlerin, Ankara’yı parsel parsel satanların, Serik’te 500 bin lira rüşvet alanların, yıllarca şehirlerimizi ranta, talana teslim edenlerin, kusurlarını gizlemek için partimize saldırma çabaları en hafif tabiriyle siyasi yüzsüzlüktür.
“En iyi 6 büyükşehir CHP’li”
İnsani Gelişme Vakfı bugün Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde hazırlanan ve büyükşehirleri kapsayan 2020 İnsani Gelişme Endeksi sonuçlarını açıkladı. Listenin ilk 6 sırasının tamamında CHP’li büyükşehir belediyeleri var. Sadece bu tablo bile iktidarın kara propagandalarını boşa çıkarmaya yeter. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yereldeki başarılı hizmetlerimizi, ülkemizin geneline yaymak için geliyoruz. Biz hazırız, sandığı bekliyoruz.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı