CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇE GÖKÇEN’DEN ERASMUS AÇIKLAMASI
SİYASET 28.09.2021 10:54:00 700 0

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇE GÖKÇEN’DEN ERASMUS AÇIKLAMASI

CHP'li Gökçe, “Bu vizyonsuz karar, Türkiye’nin gençlerini dünyaya bağlayan son halkanın da koparılmak istendiğinin kanıtıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostlarıyla iktidarında hibelerde kesinti değil, artış olacak" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen’den Erasmus açıklaması: “Bu vizyonsuz karar, Türkiye’nin gençlerini dünyaya bağlayan son halkanın da koparılmak istendiğinin kanıtıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostlarıyla iktidarında hibelerde kesinti değil, artış olacak.”
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Erasmus hibeleriyle ilgili yaşanan soruna dair yazılı bir açıklama yaptı.
Gökçe Gökçen, “İstanbul Teknik Üniversitesi, Erasmus programına katılan öğrencilere bütçe yetersizliğini bahane ederek hibe desteğini 2,5 ay ile sınırlandırmış durumda. Bununla birlikte sorunun yalnızca İTÜ ile sınırlı olmadığını, başka birçok üniversitede de aynı problemin yaşandığını tespit ettik. Erasmus programı, Türkiye’nin dört bir yanında üniversite öğrencilerinin dünyayı tanımasını, Avrupa standardında eğitimi yerinde görebilmesini ve yurt dışındaki akranlarının yaşam düzeyini deneyimleyebilmesini sağlayan bir imkandır. Özellikle Türkiye ekonomisinde yaşanan buhran ve kur farkının öğrenci hayatını büyük ölçüde etkilediği dönemde hibe desteğinin düşürülmesi değil, aksine tam olarak uygulanması ve artırılması gerekirdi.” dedi.
Gökçen, “Bu vizyonsuz karar, Türkiye’nin gençlerini dünyaya bağlayan son halkanın da koparılmak istendiğinin kanıtıdır. Bir kez daha ve net bir şekilde ifade ediyoruz ki Erasmus programı ve bunun gibi uluslararası değişim programları olmazsa olmazımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostlarıyla iktidarında ‘Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları uygar dünyayı yerinde görecekler ve Türkiye’ye birer alev olarak dönecekler. Gençlerden pasaport çıkarma işlemi için ve yurt dışına çıkış harcı için herhangi bir ücret de alınmayacak.” ifadelerini kullandı.
Gökçen, şunları ekledi: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini kesin olarak hedeflemekle birlikte AB standartlarında özgürlük ve demokrasi kriterlerini başkalarını memnun etmek için ve birer pazarlık unsuru olarak değil, yurttaşlarımızın hak ettiği hak ve özgürlükleri teslim etmek amacıyla uygulayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hibelerde kesinti değil, artış olacak. Gençler dünyayı görmeye birer kıvılcım olarak gidecek, Türkiye’ye alevler olarak geri dönecek.” 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli