Tarih: 13.06.2020 20:17

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇEVİKÖZ'DEN IRAK AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün Irak’ta yeni hükümet kurulması ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere ilişkin basın açıklaması şöyle:
CHP öteden beri Irak toplumunun tüm unsurlarının hakça temsil edilecekleri ve haklarının korunacağı katılımcı bir demokrasinin yerleşmesini desteklemiştir. Bu anlayışla, 7 Mayıs’ta kurulduğu açıklanan yeni Irak hükümetinde Türkmenlere yer verilmemesi üzüntü uyandırmıştır. Bununla birlikte, Irak’ta bu konudaki son gelişmelerin olumlu yönde seyretmekte olduğunu da gözlemlemekteyiz. Bu çerçevede, Irak Parlamentosu’nun yeni kabinede Türkmenlere bakanlık verilmesi konusunda Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’ye yetki vermesi büyük memnuniyet uyandırmıştır. Bu kararın gereğinin yerine getirilmesi, Irak’ın istikrarı, zengin toplumsal dokusunun temsiliyeti, Ankara – Bağdat ilişkilerinin geleceği ve bölgemizin huzuru bakımından da çok olumlu sonuçlar ortaya çıkacaktır.
CHP olarak, Irak’ın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını, egemenliğini ve ülkelerimiz arasındaki iyi komşuluk ilişkilerini desteklemeye; Türkiye’nin Irak toplumunu oluşturan bütün unsurlarla eşit mesafede ve dengeli ilişkiler kurmasını savunmaya devam edeceğiz."

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —