CHP yeni belediye başkan adaylarını bugün açıklayacak

CHP yeni belediye başkan adaylarını bugün açıklayacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP´de bugün MYK ve Parti Meclisi toplantılarının ardından belirlenen yeni belediye başkan adayları açıklanacak.

CHP´nin yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları sürüyor. CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´nun başkanlığında toplandı. MYK´da belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından saat 14.00´de Parti Meclisi toplanacak. Bugüne kadar gerçekleştirilen 7 PM toplantısında, aralarında 17 büyükşehirin de bulunduğu 836 belediye başkan adayını belirleyen CHP, bugün ise yeni belediye başkan adaylarını belirleyecek. 
Adayları belirlenemeyen İstanbul´da 5, İzmir´de ise 2 ilçe durumu ve tepkiler nedeniyle geri çekilen Şişli ile önceki PM´de reddedilen Silivri belediye başkan adayları toplantılarda ele alınacak. Ayrıca toplantılarda İstanbul´un Beyoğlu, Küçükçekmece ve Maltepe, Kadıköy adaylarının da belirlenmesi bekleniyor. 
CHP´de Ordu, Şanlıurfa ve Erzurum büyükşehir, Şırnak, Siirt ve Muş belediye başkan adaylarından bazıları da bugün belirlenecek. PM toplantısında tartışmalı ilçelerin belirlenmesinin ardından Kılıçdaroğlu´nun geri kalan ve tartışmalı olmayan belediye başkanı adaylarını doğrudan kendisinin belirlemesi için yetki alması bekleniyor. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı