Tarih: 20.01.2017 13:30

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil´den AKP ve MHP´li milletvekillerine son uyarı

Facebook Twitter Linked-in

FEHMİ İNCEOĞLU (ÖZEL HABER)

Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, AKP ve MHP Milletvekillerine hitaben, ?Bir gün bu Anayasa değişikliği nedeniyle topluma hesabı tek kişi değil, hep birlikte vereceksiniz. O nedenle, Anayasa değişikliği ve sonuçlarını bir kez daha düşünün? uyarısında bulundu.

İrgil, Başbakan Binali Yıldırım´ın TBMM kürsüsünden ifade ettiği "Bir Ali değil, bin Ali feda olsun." Sözlerini hatırlatarak, ?Bu  aynı zamanda "Ben Başbakanlığı beceremiyorum, o yüzden ben gideyim, Cumhurbaşkanı benim sorumluluğumu üstlensin" düşüncesinin de bir itirafıdır aslında. İktidarın Anayasa´yı değiştirmekte kendini feda etmekteki bu istekliliği şunu da ortaya koymaktadır: "Biz ülkeyi, ekonomiyi batırma, güvenliği yok etme, istikrarı tümden kaybetme noktasına getirdik ve nasıl baş edeceğimizi bilmiyoruz, en iyisi bizi buraya sürükleyen kişiye sorumluluğu verelim, ne yapacaksa o yapsın" demektir? diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, konuşmasının sonunda ise, ?İktidardaki arkadaşları bu son günde bir kez daha uyarmak istiyorum: Arkadaşlar, bu bir kurtuluş değildir. Bir gün bu Anayasa değişikliği nedeniyle topluma hesabı tek kişi değil, hep birlikte vereceksiniz. O nedenle, Anayasa değişikliği ve sonuçlarını bir kez daha düşünün? ifadelerine yer verdi.(VŞ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —