ÇGC heyeti Yargıtay
YAŞAM 5.07.2021 11:12:00 665 0

ÇGC heyeti Yargıtay'a konuk oldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, sanatta, sinemada, tarımda ve sanayide bu güne kadar hep öncü olan Adana’nın zenginliklerini başka illere kaptırdığını belirterek, bunun da aşırı göç almasından kaynaklandığını söyledi

Başkan Cafer Esendemir, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer ve Başkan Yardımcısı Engin Kanber’den oluşan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti heyetini kabul eden Şahin’e Yargıtay Üyesi Hasan Öz de eşlik etti. 2001–2014 yılları arasında Adana’da görev yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ile ÇGC heyeti, Adana’yı konuştu. Başsavcı Bekir Şahin, Adana’nın ancak üretimle hak ettiği yere gelebileceğini kaydetti.

Bekir Şahin, “Adana’da sıkıntı şu; vasıfsız göç alıyor,  birden fazla ilde suç işleniyor, 5 ilde operasyon yapılıyor içlerinde Adana var, 8 ilde operasyon deniyor, içlerinde Adana var, Adana niye dahil ediliyor onu anlamıyorum!  Adana’da bu olaylar, maalesef aşırı göç almasından kaynaklanıyor. Göç dalgası sıkıntısı ve mahalle baskısı olmaması bunlara neden oluyor. Bir de Adanalı pek çaba sarf etmiyor artık, o nedenle Adana hak ettiği yerde değil, karpuz ekmeyi bilen kaç Adanalı var?” diye konuştu.

ADANA MARKA KENT

Adana’nın eskiden her şeyde öncü kent olduğunu ifade eden Başsavcı Şahin,  “Adana, sanatta, sinemada, tarımda, sanayide, bu güne kadar hep öncü olmuş,  ama şimdi bu öncülüğü başka illere kaptırmış. Adana için lokomotif olacak Adana’yı hak ettiği yere getirecek olgu üretimdir, ama Adana gitgide bu alanda geriliyor.  Adanalının biraz daha hırslanması ve çalışması lazım, Adana hangi alanda güçlüyse, o alanda ülkenin lokomotifi olmalı. Adana tarımda güçlü, o zaman Adana’nın tarımda ülkemizin lokomotifi olması lazım. Adana bir marka, yurtdışında herkes Adana’yı biliyor ama adananın kendi insanı ne yapıyor?” dedi.

Kentin dünyanın en verimli toprakları arasında bulunduğunu belirten Başsavcı Şahin, “Adana bir yerde duruyor, hiç ilerlemiyor. Adana mutlaka tarımda üretime daha çok yönelmeli. Ülkemizde simge olacak üretim yapmalı. Verimli toprakları değerlendirmeli, katma değeri olan ürün çeşitliliği arttırılarak üretim lokomotifi olmalı” ifadelerini kullandı.

VERİMLİ ALANLAR BETONLAŞMAMALI

Adana’nın verimli topraklarının imar alanlarına dönüştürüldüğünü üzülerek takip ettiğini söyleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, “Real’e doğru giderken bakarsınız koca koca beton yığını binalar var. Verimli tarım alanları buralar. Ama ne yazık ki buralar maalesef beton yığınlarına dönüştürülüyor. Bereketli Çukurova’nın güzel toprakları, imara açılmamalı daha başka yerler de var imar yapılabilecek ama üretimin kalbi Adana, bu toprakları üretmek için kullanmalı ve verimli tarım alanları beton yığınlarına dönüştürülmemeli” şeklinde açıklamalarda bulundu. Başsavcı Şahin, kentin gerilemesine üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi; “Adananın içi boşaltılıyor, karasal olarak Gaziantep’e ve liman olması nedeniyle Mersin’e gidiyor Adanalı değerlerine sahip çıkmalı. Adana’nın sanayisi, üretimi, kısacası Adana’nın birçok değeri buralara dağılıyor. Adana ben görev yaparken 4. Büyük ildi, şimdi 6. Sırada, ben Adana ülkemizde neden ilk 4 il arasında değil buna üzülüyorum.”

ADANA DEMİRSPOR MAÇINA GELECEĞİZ

Bekir Şahin, “Adana tarımda zirve olabilecek bir kent. Adana, tarıma daha çok önem vermeli, planlı üretimle ürün destinasyonu genişletilmeli.  Tarımda kimse Adana’ya rakip olamaz, Adana gerçekten isterse o zaman hak ettiği yere gelir. İnşallah yakın zamanda Adana Demirspor’un Adana’da bir maçına da geleceğiz. Murat Sancak başkanla uzun yıllardır tanışıyoruz, Adana bizim için çok değerli. Adana’yı ve Adanalıları seviyoruz” diyerek Adanalılara selamlarını iletti.

BAŞSAVCI ŞAHİN’E ADANA DAVETİ

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin’e, “Adana’da görev yaptığınız süre içerisinde, kentimize gösterdiğiniz ilgi ve alakalarınız için müteşekkiriz.  Bizi de yoğun programınıza rağmen makamınızda ağırlamanızdan onur duyduk, çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇGC Başkanı Esendemir, Başsavcı Şahin’i Adana’ya da davet ederek, “Sizi Türkiye’nin en güzel tesisleri arasında bulunan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tesislerinde ağırlamaktan mutluluk duyarız. Hemen önünde muhteşem Seyhan Nehri, çevresinde Ortadoğu’nun en büyük simgesi Merkez Camii, yanı başında dünyanın hala kullanılmakta olan en eski köprüsü Taşköprü olan Adana’nın en güzel lokasyonunda bulunan sosyal tesislerimiz, hem Adana’nın tanıtımına büyük katkı koyuyor, hem de görenleri kendine hayran bırakıyor. Sizi de mutlaka bu güzellikleri görmeye bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Uzun uzun Adana’nın konuşulduğu sohbetin ardından Başsavcı Şahin, ÇGC heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli