Tarih: 03.12.2017 11:24

"CEZA MUHAKEMESİNDE UZLAŞTIRMACI" KONULU SERTİFİKALI EĞİTİMİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Adana Barosunca düzenlenen, Ceza Uzlaştırma Eğitiminin 1. Grup çalışması 35 avukatın katılımı ve uzman eğitmenler eşliğinde Adana Barosu Tesislerinde başladı. Program 6 günde sonlandırılacak ve katılımcılara sertifikaları verilecek.

Barodan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

?Bilindiği üzere uzlaştırma, 02.12.2016 tarih ve 29906 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan 6763 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yeniden düzenlenmiştir. 

Yeni düzenlemede, bir alternatif uyuşmazlık çözüm usulü olan uzlaştırmanın niteliği ve kapsamı değiştirildi, genişletildi; sistemin etkin şekilde kullanılmasının sağlanması amacıyla yenilikler getirildi. 

10.10.2016 tarihinde, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Cezada Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı kuruldu. 

Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve CMK Komisyonu Koordinatörü Av. Nevzat Elçi, "Ceza yargılamasında alternatif çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi, bu alanda onarıcı adalete katkı sunma yaklaşımları, şimdiye kadar atılan adımlar, yapılan çalışmalar, müessesenin adalet sistemine yerleşmesi, kurumun oturması, kabul edilmesi, başarılı sonuçlar elde edilmesi için gerekli olsa da yeterli değildir. Eksik olan şey, avukatların uzlaştırma sistemine olması gerektiği kadar dahil edilmemesidir.

Adana Barosu olarak, uzlaştırmayı önemsiyoruz. Ceza Muhakemeleri Kanunu´nda yapılan değişiklikler doğrultusunda, Baromuz tarafından uzlaştırma eğitimleri başlamıştır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi ile işbirliği içerisinde 1. Grup eğitim programı Adana Barosu Tesislerinde devam edecektir." dedi 

EĞİTİM PROGRAMINA, TOPLAM 35 AVUKAT KATILDI.

Programda Yrd. Doç. Dr. Ozan Ercan Taşkın, Arb. Av. Damla Eröncel ve Arb. Av. Okşan Gülşen Uz eğitmen olarak görev aldılar.?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —