Tarih: 11.03.2017 11:26

CEYHAN´IN 9 BİN DÖNÜM ARSASI HATAY´IN ERZİN İLÇESİ KAYITLARINA GEÇİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, Adana ile Hatay arasındaki arsa uyuşmazlığını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´ye sordu.

Adana´nın Ceyhan İlçesi´ne ait 9 bin dönüm arazinin 1994 ve 1996 yıllarında Hatay´ın Erzin İlçesi´ne devredilmesi bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Hatay Kadastro Müdürlüğü tarafından Erzin´e geçirilen Sarımazı beldesi civarında bulunan arsaya 2010 yılından bu yana hukuk mücadelesi vererek Organize Sanayi Bölgesi yapmayı planlayan Ceyhan Belediyesi´nin mağduriyetini dile getiren CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, görevlendirilen müfettişlerin hazırladığı raporda arsanın Ceyhan´a ait olduğunun belirtilmesine rağmen 8 aydır hiçbir işlem yapılmadığını kaydetti. Müfettiş raporuna rağmen herhangi bir işlem yapılmamasının mağduriyet doğurduğuna değinen Özdiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın konu hakkında nasıl bir işlem yaptığını TBMM´ye verdiği soru önergesiyle sordu.Bakanlığın arsa konusunda herhangi bir işlem yapıp yapmadığını soran Özdiş, kayıtlarda Ceyhan İlçesi´ne ait arsanın yıllardır neden iade edilmediğinin açıklanmasını istedi. Ceyhan Belediyesi´nin mağduriyetinin ne zaman giderileceğini de soran Milletvekili Özdiş, sürecin detaylarıyla açıklanmasını istedi.CHP Milletvekili İbrahim Özdiş´in, Adana ve Hatay illeri arasındaki arsa anlaşmazlığıyla ilgili TBMM´ye verdiği soru önergesi şöyle: 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI´NA

 Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ tarafından Anayasa´nın 98. maddesi ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.10.03.2017

İbrahim ÖZDİŞ

Adana Milletvekili 

Adana ili Ceyhan ilçesi tapu müdürlüğüne kayıtlı bulunan yaklaşık 9 bin dönüm arazinin, 1994 ve 1996 yıllarında Hatay ili Erzin ilçesine devredildiği ortaya çıkmıştı. Ceyhan Tapu Sicil Müdürlüğünden Hatay Kadastro Bölge müdürlüğü tarafından Erzin´e geçirildiği bilinen arazi ile ilgili müfettiş görevlendirilmiş, yapılan inceleme sonucunda 15.07.2016 tarihinde rapor yayınlamış, söz konusu raporda da ilgili arazilerin Ceyhan´a ait olduğunu belirtmişti. 2010 yılından bu yana Sarımazı beldesi civarında bulunan bu araziye Organize Sanayi bölgesi yapmayı planlayan Ceyhan Belediyesi, oluşan bu anlaşmazlık ve yaklaşık 8 aydır işleme konulmayan müfettiş raporları nedeniyle herhangi bir işlem yapamamakta, konu halen uzamaktadır. Bu çerçevede;

1-Bakanlığınız tarafından Ceyhan ilçesi ? Sarımazı beldesi civarında bulunan yaklaşık 9 bin dönümlük arazi hakkında herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?

2-Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile görüşülmüş müdür?

3-Kayıtlarınızda, Ceyhan ilçesine ait olan arazi neden yıllardır iade edilmemektedir?

4-Hatay Valiliği ve Erzin Belediyesi ile bu konuda herhangi bir görüşme yapılmış mıdır?

5-Müfettişlerinin 15.07.2016 tarihinde verdiği inceleme raporu neden halen işleme konulmamıştır?

6-Ceyhan Belediyesi´nin ve Ceyhanlıların yaşadığı bu mağduriyet ne zaman giderilecektir? (VŞ)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —