Tarih: 08.12.2017 14:49

CEYHAN´DA KUDÜS PROTESTOSU

Facebook Twitter Linked-in

 Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak ile birlikte Siyasi parti temsilcileri, Oda, Dernekler yöneticileri,  sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından Cuma namazı sonrası protesto edildi.

Ceyhan´da Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, Belediye Meclis üyeleri,Siyasi parti temsilcileri, Oda ve Dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Abdulkadir Ağa Camii´nde buluştu. Öğle namazının ardından cami önünde toplanan eylemciler ´Kudüs islamdır,Kudüs´e sahip çık,Mescid´i Aksa´ya sahip çık,Kudüs Müslüman haremidir,Küdüs Ümmetin kırmızı çizgisidir Müslümanların onurudur´ yazılı dövizler taşıdılar.

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can konuşmasında ABD Başkanı Trump´un luzümsüz ve hukuksuz açılımı insanlık vijdanını yaralamıştır ve bölgemiz sorunlarını derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´nın kesin bir şekilde ilan ettiği üzere Müslümanların kırmızı çizgisine bölgemizdeki barışı,İstikrarı tehtid etmeye yönelik bir adımdır alınan bu kararın İsrail ve Filistin toprakları arasında husimeti arttırmaktan başka bir şey değildir bu kabul edilemez alınan karardan bir an evvel dönülmelidir dedi.

Ceyhan Belediye  Başkan vekili  Boydak yaptığı açıklamada, "Ümmet olarak uyanmanın ve dirilmenin vakti gelmiş ve geçmektedir. Kudus ve Filistin´in işgali sadece Filistinlilerin değil, tüm insanların sorunudur. Bu mübarek toprakların tüm dünya Müslümanlarının öncelikli görevidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa´nın mukaddesatı Müslümanların kırmızıçizgisidir. Biz diyoruz ki, ümmet olarak mezhep, milliyet, aşiret ne varsa kenara bırakıp Kudüs ortak paydasında buluşup Kudüs´e sahip çıkalım" dedi..

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —