Tarih: 15.07.2016 10:27

Çetin´den Baro´ya ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık´a nezaket ziyaretinde bulundu.

Baro´nun kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Çetin, belediye başkanı seçilmeden önce aynı çatı altında birlikte görev yaptığı Av. Çıtırık´la sohbet etti.

Görüşmede, yurttaşın hak ve özgürlüklerinin savunulmasında büyük bir güven timsali olan avukatların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde de saygın ve onurlu bir meslek ifa ettiğinin altını çizen Başkan Soner Çetin, "Hukuk sistemimizde savunma hakkımızın birer uygulayıcısı, çağdaş sistemin ayrılmaz öğesi olan avukatlarımız; ?adalet mülkün temelidir´ ilkesine çerçevesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün açtığı yolda, dünyada yaşanan değişimlere açık, evrensel değerleri özümseyebilecek, çağdaşlık çabasını her alanda sürdüren demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmasında etkin bir görev ifa etmektedirler.  Dileğimiz, ülkemizde en kısa zamanda özlemini duyduğumuz adaletin her alanda yerleşmesidir" dedi.

Adana Baro Başkanı Av. Çıtırık da, baro olarak, temel hak ve özgürlüklerin yerleşmesinde, insan yaşamının en değerli kavram olduğu bilinciyle avukatlık yasasının kendilerine tanıdığı yetki ve görevler doğrultusunda çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.VŞ- (Haber Merkezi)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —