Tarih: 13.04.2020 13:52

Çekya Cumhurbaşkanı Konev’in heykelinin kaldırılmasını eleştirdi

Facebook Twitter Linked-in

Çekya Cumhurbaşkanı Zeman, İkinci Dünya Savaşı sırasında önemli görevler üstlenmiş Sovyetler Birliği Mareşali Konev’in başkent Prag’da bulunan heykelinin kaldırılmasını eleştirdi.

Sovyetler Birliği Kahramanı madalyasının iki kez sahibi, Kızıl Ordu’nun Berlin’e ilerleyişinde ve faşizme karşı zaferin son noktasının konulmasında Mareşal Jukov ile birlikte önemli görevler üstlenmiş olan Mareşal Konev’in Prag’da bulunan heykeli, 3 Nisan’da Çek yetkililer tarafından kaldırılmıştı.

Bununla ilgili Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman yaptığı açıklamada, ‘Sadece Prag’ın değil, Auschwitz’in (Nazi kampı) de özgürleştirilmesinde rol oynayan Mareşal Konev’in anıtının kaldırılması, hayatlarında hiçbir şey başaramayanların aptalca bir hareketi’ dedi. Cumhurbaşkanı’nın, ‘başarılı olanlara karşı kin ve nefret duyguları besleyenlerin olduğunu söyleyerek kaldırılmasını eleştirdiği anıt, 3 Nisan’da Prag Belediyesi’nce  kaldırılmıştı.

Heykelin bir müzeye konulmasının düşünüldüğü açıklanmıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, Çekya Savunma Bakanı Lubomír Metnar'dan heykelin Moskova'ya gönderilmesini istedi. 

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —