Çarşı´nın Darbe Davası Ertelendi

Çarşı´nın Darbe Davası Ertelendi

Çarşı taraftar grubu üyelerinin, ?darbe´ suçlamasıyla yargılandığı ?Gezi Parkı´ davasının ardından sanık avukatları açıklamada bulundu. Av. Devrim Alparslan, ?Çarşı bir terör örgütü değil, bizim sosyal anlamdaki vicdanımızdır? dedi.

İstanbul 13´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada 25 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı ve avukatların mütalaaya karşı savunmaları soruldu.

Avukatı olmayan sanıklar Erdener Karataş, İbrahim Halilullah Turan ve Volkan Eroğlu´nun avukatlığını üstlenen Avukat Ali Rıza Dizdar, bu sanıklar hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediklerini söyledi. Sanıklar da avukat Dizdar´ın savunmasına katılarak, kendilerine ceza verilmesi halinde ertelenmesini istemediğini belirttiler.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için gelecek duruşmaya kadar süre verdi. Duruşma 29 Aralık 2015 tarihine ertelendi.

Duruşmanın ardından sanık avukatları, sanıklar ve Beşiktaşlı taraftarlarla birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı.

"SANIKLARIN TELEFONLARI GEZİ PARKI CİVARINDA SİNYAL VERDİĞİ İÇİN CEZA İSTENDİ"

Duruşmada yaşananları ve savcının mütalaasını değerlendiren Av. Mehmet Derviş Yıldız, ?Gezi Parkı olaylarında, sanıkların cep telefonlarının Gezi Parkı´nın bulunduğu bölgelerde sinyal vermesi nedeniyle yasa dışı gösteriye katılmak ve düzenlemek suçundan hepsi hakkında 1´er buçuk yıldan 3´er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bu yönden savunma yaptık, kısmen önümüzdeki celse de savunma yapacağız. Ondan sonra da mahkeme kararını verecek? şeklinde konuştu.

?ÇARŞI´DAN OLSA OLSA SAĞLIK ÖRGÜTÜ, ÇEVRECİ ÖRGÜT OLUR?

?Çarşı bir terör örgütü değildir? diyen sanık avukatı Devrim Alparslan yaptığı açıklamada, ?Çarşı´dan örgüt olsa, kan bağışıyla dünyanın en güzel sağlık örgütü olur. Nükleer enerjiye karşıdır, en güzel çevreci örgüt olur. Van´daki depremzedelerle dayanışmanın en önünde gelir. Hayvan barınaklarını kurar. Yani Çarşı bizim sosyal anlamdaki vicdanımızdır. Bir terör örgütü değildir. Zaten savcılıkta mütalaasında bu suçtan beraat talep etmiştir? dedi.

?ÇARŞI´YI İDAM EDECEKLERDİ?

Çarşı grubunun hükümet devirmeye yönelik silahlı bir örgüt diye karalanmaya çalışıldığını öne süren Av. Ömer Kavilli ise, ?Fakat ilk duruşmada yapılan sorguda, örgüt olmadığı ortaya çıkınca o duruşmanın başkanı hükmün açıklanmasını istiyor musunuz dedi. Oysa iddianameye göre eğer kanun değişmeseydi bütün sanıkların idamını istiyorlardı. Yani Çarşı´yı idam edeceklerdi kafalarına göre. İşte o gün örgüt olmadığı ortaya çıktı. Bugün geldiğimiz aşamada ise cumhuriyet savcısının mütalaası hukuk standartlarını yerle bir ediyor? diye konuştu.
 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı