Tarih: 29.11.2019 13:51

“ÇAĞDAŞ TOPLUM, DOGMALARDAN UZAK ÖZGÜR BİREYLERLE OLUŞUR”

Facebook Twitter Linked-in

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Tekke ve zaviyelerin kapatılması” devriminin 94. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı Av. Küçük, devrim yasalarının yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Açıklamasında, "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." diyerek kapattığı Tekke ve Zaviyeler Kanunu’nun hala yürürlükte olmasına rağmen, bu yapıyı övmek, eğitim sistemimizi bu gerici anlayışa göre tekrardan oluşturmak düşüncesi insanlığı yeniden ortaçağ karanlığına mahkum etme anlayışıdır" dedi.

 

Büyük önderimiz Atatürk’ün Türkiye'yi "Çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak" amacıyla bir dizi devrim yaptığını, bunlardan birinin de 94 yıl önce çıkarılan “Tekke ve Zaviyelerin kapatılması” olduğunu belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük, çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın önemini vurguladı.

Av. Küçük, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu devrimleri ülkenin; sağlık, hukuk, eğitim, sosyal ve ekonomik olmak üzere her alanda ileri gidebilmesi, çağdaşlaşması ve aydınlanması” adına yaptığını ifade etti.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilinmeli ve artık anlaşılmalıdır ki, dini kullanan cemaat, tarikat ve benzeri yapılardan, bütün illegal örgütlerden de kurtulmanın tek yolu; doğmalardan uzak, sorgulayan, araştıran özgür bireyle çağdaş toplumu oluşturmak, hukuk devletini, hukukun üstünlüğünü benimsemek, özümsemek ve bunların gereğini yapmaktır. Ne olursa olsun çağdaş ve ilerici Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır.(CO)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —