Büyükşehir Pozantı’da 80 bin lavanta fidesi daha dağıttı
YEREL 7.01.2021 12:14:00 842 0

Büyükşehir Pozantı’da 80 bin lavanta fidesi daha dağıttı

Başkan Zeydan Karalar, Pozantı’da toplamda 375 bin lavanta fidesi dağıttıklarını ve ilçenin su, yol, altyapı sorunlarının çözümü için önemli hizmetler yapıldığını ve eksiklerin giderilmesi için çalışmaya devam ettiklerini duyurdu.

Pozantı’da lavanta üretimini teşvik etmek istediklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, ilçede ilk olarak CHP Pozantı İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Başkan Zeydan Karalar’a CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer ve Büyükşehir bürokratları eşlik etti. Zeydan Karalar, CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarının, icraatlarının ve başarısının, önümüzdeki süreçte kimin siyasi iktidar olacağını da belirleyeceğini kaydetti. Bu nedenle halka iyi hizmet etmek, başarıya odaklı bir belediyecilik yapmak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, son yerel seçimde alınan 660 bin oyun, sıkıntılara, büyük borca rağmen arttığını belirtti. Başkan Zeydan Karalar, yönetimde bir dönem kalmayı amaçlamadıklarını, uzun yıllar belediyeyi yöneterek halka ihtiyacı olan hizmetleri sunacak bir yönetim anlayışında ve hedefinde olduklarını anlattı.

Bu yıl Pozantı’nın iki temel sorununu çözeceklerini açıklayan Başkan Zeydan Karalar, Pozantı arıtma sorununu gidereceklerini, Tekir’de de kanalizasyon altyapısının temelini atacaklarını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Buradan ihale alacak müteahhit işçisini elbette Pozantı’dan alacak. İşçi aldığı parayı Pozantı’da harcayacak. Bizim sadece Pozantı’ya ayırdığımız bütçe 200 milyon lira. Kim harcamış buralara bu parayı bizden önce? Biz yapıyoruz. Bu farklı bir siyasal anlayışın tezahürü. Bunlar böyle anlatılırsa arkasından her şey gelir” dedi.

Başkan Zeydan Karalar daha sonra Hamidiye Köyünde muhtarlarla bir araya geldi. Adana’nın 15 ilçeden oluşan büyük bir coğrafya olduğunu anlatan Başkan Zeydan Karalar, geniş bir coğrafyaya hizmet etmek, ihtiyaçları gidermek, eksikleri tamamlamak için zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı. Başkan Zeydan Karalar, 1 yıldır korona salgınıyla uğraşıldığı için ister istemez görüşmelerin azaldığını, iş kabiliyetinin de düştüğünü söyledi ve Covid 19’a karşı dikkatli olunması uyarısını yineledi.

Muhtarlarla konuşmasında sık sık bürokratlarına talimat veren Başkan Zeydan Karalar, bütün olumsuz koşullara rağmen Pozantı’da yıllardır çözülmemiş, yapımı ucuz olmayan bir çok sorunu hallettiklerini belirtti. Şu ana kadar yapılan ve yapılacak su projeleriyle ilgili bilgi aktaran Başkan Zeydan Karalar, Pozantı’ya yol hariç sadece su yatırımının dönem sonuna kadar 200 milyon lirayı bulacağını açıkladı. Başkan Zeydan Karalar, oy hesabıyla değil, vatandaşın memnun olması için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Zeydan Karalar daha sonra Kamışlı mahallesinde üreticiye lavanta fidesi dağıtım törenine katıldı. Ülke genelinde yaşanan kuraklığın önümüzdeki süreçte su sıkıntısı yaratabileceğini belirten Başkan Zeydan Karalar, su kullanımında daha bilinçli olunması için çalışma başlatacaklarını duyurdu.

Kırsaldaki ilçelerde o ilçenin ihtiyacına göre fide dağıttıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Çiftçimize silaj dağıtıyoruz ve çeşitli destekler veriyoruz. Çiftçinin ayakta kalması lazım. Bugün dağıtacağımız 80 bin fideyle birlikte toplamda 375 bin lavanta fidesi dağıtmış olacağız. Cuma günü Feke’de de fide dağıtacağız. Çiftçimizin üreticimizin her zaman yanında olacağız.”

Başkan Zeydan Karalar 8 köydeki üreticilere ulaştırılacak fide dağıtımı sırasında çiftçilerle sohbet etti ve lavanta üretimiyle ilgili bilgi verdi.

(vş)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı