BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ´NDEN JURASSIC PARK İMAR DÜZENLEMESİNE RET

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ´NDEN JURASSIC PARK İMAR DÜZENLEMESİNE RET

ÇUKUROVA İLÇESİNDEKİ YÜZÜNCÜ YIL MAHALLESİ´NDE TARTIŞMALARA RAĞMEN YEŞİL ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLEN JURASSIC PARK´IN SINIRLARINI 2 KATINDAN DAHA FAZLASINA ÇIKARACAK İMAR DÜZENLEMESİ REDDEDİLDİ

Adana´da yeşil alan üzerindeki faaliyeti tartışmalara konu olan Jurassic Park´ın sınırlarını 2 katından fazla genişletecek imar düzenlemesi, meclis kararıyla iptal edildi. 

Çukurova ilçesindeki Yüzüncü Yıl Mahallesi´nde Doğal Park 2 isimli yeşil alana geniş kapsamlı tepkilere rağmen inşa edilen ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun da katılımıyla geçtiğimiz aylarda açılan giriş ücretli Jurassic Park´ın genişlemesine yönelik imar planı, Çukurova Belediyesi Meclisi tarafından reddedilmişti.

Bugün toplanılan Büyükşehir Belediye Meclisi´nin gündem maddelerinden birisi de Jurassic Park´ın genişlemesinin reddedilmesine yönelik komisyon raporuydu. Meclis üyeleri komisyon raporunu onaylayarak 30 dönüm alana kurulu olan Jurassic Park´ın yeşil alan üzerine fazladan 46 dönüm daha genişlemesine engel oldu. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı