Bugün yurtta hava durumu

Bugün  yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz´in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu´nun kuzeyi ile Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz´in iç kesimleri ile Doğu Anadolu´nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon´un doğu ve Artvin´in kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz´in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 17
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 20
İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 26
Bursa: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 19
Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 31
Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 28
Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 15
Trabzon: Çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların; doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 mm) olması bekleniyor.) 14
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 12
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 27 

(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Bugün yurtta hava durumu