BUGÜN BÜTÜN BÖLGELER ÇOK BULUTLU, ADANA ARALIKLI SAĞANAK YAĞIŞLI

BUGÜN BÜTÜN BÖLGELER ÇOK BULUTLU, ADANA ARALIKLI SAĞANAK YAĞIŞLI

Yapılan son değerlendirmelere göre, bütün bölgeler parçalı ve çok bulutlu, Marmara´nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale, Kütahya, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ed

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara´nın kuzey ve doğusu, Karadeniz´in iç kesimleri, İç Anadolu´nun kuzeyi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu´nun kuzeyi ile Kütahya ve Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Sakarya´nın iç kesimleri ile Mersin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu´nun doğusu, Doğu Anadolu´nun kuzey kesimleri ile Marmara´nın kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu´nun kuzeyi, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu´da 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 8
İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7
İzmir: Çok bulutlu 10
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13
Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9
Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 9
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı -2
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerind

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı