Tarih: 01.09.2021 12:53

"Bu zihniyet sağlığı yönetemiyor, pandemiyi yönetemiyor”

Facebook Twitter Linked-in

“Sürekli güncellenen” rehberde mayısta kaldırılan ilaç var
 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Covid-19 tedavi protokolü değişiklikleri ile ilgili soru önergesine “Sürekli güncellenen COVID-19 Rehberinde” yanıtını veren Sağlık Bakanlığın tedavi rehberinde 8 Mayıs 2021’de kullanımdan kaldırdığı hidroksiklorokin’in halen olduğunu ortaya koyarak, “Bu yönetim tarzı ciddiyet ile bağdaşmıyor” dedi.

“Gerekli” gördükçe değişmiş
CHP’li Akkuş İlgezdi tedavi protokolü değişikliği sorusuna ‘Gerekli görüldükçe protokol değiştirdik’ gibi bir muallak yanıt verilerek kamuoyunun belirsizliğe terk edildiğini belirterek, “Covid tedavi protokolünün bugüne kadar ısrarla kaç kere değiştirildiğini sormamama rağmen yanıt alamadım. Bilgi gizleyerek salgınla mücadele edilmez. Pandemi dönemi şeffaf verilerle bilimsel bir süreçle yönetilmeli” diye konuştu.
‘Yeteri kadar’ için daha kaç kişi ölmeli!
Soru önergesindeki kaç kutu ilaç satın alındığı sorusuna da yanıt verilmediğini, ‘Elimizde yeteri kadar ilaç var’ dendiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “1 Temmuz’dan bugüne vefat eden yurttaşlarımızın sayısı yüzde 483 arttı. Her gün 200’ün üzerinde yurttaşımızı kaybediyoruz. Dolayısıyla Bakanlığın sorularımıza cevap vermek için belirlediği ‘yeteri kadar’ kriteri için daha kaç kişinin Covid’den ölmesi gerekiyor” dedi.
Akkuş İlgezdi, Bakanlığın sürekli güncellendiğini açıkladığı rehberde 4 ay önce kullanımdan kalkan ilacın olduğunu kaydederek, “Bakanlık soru önergesi yanıtında ‘COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanmış olan ve sürekli güncellenen COVID-19 Rehberinde COVID-19 tedavisinde kullanılan ilaçlarla ilgili ayrıntılı bilgiye https://covid19.saglik.gov.tr web adresindeki Tedavi Rehberinden ulaşabilirsiniz’ derken 8 Mayıs’ta kullanımı yasaklanan hidroksiklorokin halen yer almakta. Bu yönetim tarzı ciddiyet ile bağdaşmıyor. Bu zihniyet sağlığı yönetemiyor, pandemiyi yönetemiyor” dedi. (CO) 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —