BRUNSON DAVASININ SAVCISI DEĞİŞTİ

BRUNSON DAVASININ SAVCISI DEĞİŞTİ

İzmir Adliyesi´nde ABD´li papaz Brunson soruşturmasını yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya´nın da aralarında yer aldığı 6 savcının görev yeri değişirken, 5 yeni isim de büroya katıldı.

İzmir Adliyesi´ndeki terör savcılarının görevlerinde önemli değişiklikler yaşandı. Eski Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner´in İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı´na atanmasının ardından İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu´nda görev yapan 6 cumhuriyet savcısının görev yeri değişti. Görev yeri değişen savcılar arasında en dikkat çeken isim ise ABD´li papaz Brunson soruşturmasını yürüten Berkant Karakaya oldu. Karakaya, FETÖ´nün İzmir´deki askeri yapılanmasının çökertmesiyle de tanınırken, Karakaya´nın Bilişim Suçları Bürosu Savcılığı´nda görevlendirildiği öğrenildi.

Karakaya´nın yanı sıra cumhuriyet savcıları Maruf Türker, Ayhan Yılmaz, Okan Kılınç ile Erol Sümer´in de yerlerinde değişiklikler yaşandı. 

Ayrıca, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu´ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato´ya, mevcut görevinin yanı sıra Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu sorumluluğunun da verildiği öğrenildi. Savcı Bato da, FETÖ´ye yönelik mücadelede önemli isimlerden birisi olmuştu.  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı