Tarih: 29.05.2019 22:43

BREXİT İDDİALARI YÜZÜNDEN BORİS JOHNSON´A MAHKEME YOLU

Facebook Twitter Linked-in

İngiltere´de iktidardaki Muhafazakar Parti´nin genel başkan adaylarından eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson hakkında dava açıldı. Johnson, 2016´daki Brexit referandumu öncesi "yalan beyanda bulunmak" ve "kamu görevini kötüye kullanmakla" suçlanıyor.

İngiltere´nin Avrupa Birliği´nden ayrılması gerektiğini savunan ve Brexit lehine kampanya yürütenlerin başında gelen Johnson, İngiltere´nin AB´ye her hafta 350 milyon sterlin ödeme yaptığını söylemişti ve en iyisinin AB dışında kalmak olacağını ifade etmişti. Bu söylemin yalan olarak görülmesi üzerine  Bakan Boris Johnson mahkemeye çıkacak.

Ünlü bir kampanya otobüsünün üzerine gömülü olan rakam, 2016 Brexit referandumundan önce AB´den ayrılma kampanyasının başarılı geri alma kontrol mesajının merkezi ve tartışmalı bir parçasıydı. Muhalifler bunun kasıtlı olarak yanıltıcı olduğunu ve İngilizlerin AB´den ayrılmak için yüzde 52´ye yüzde 48 oy kullandığı referandumun neden olduğu bölünmenin simgesi haline geldiğini savundu. 

İngiltere Bölge Hakimi Margot Coleman, eski İngiltere Dışişleri Bakanı ve eski Londra belediye başkanı Johnson´un bir devlet dairesinde 3 suistimal suç işlediğinin iddia edildiği özel çağrıya uyması gerekir şeklinde açıklama yaptı. Coleman, Londra´daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesi´ndeki yazılı kararında, suçlamaların kanıtlanmadığını söyledi ancak, "İlgili tüm faktörleri göz önünde bulundurarak, bunun, hazırlanan üç suç için talep edildiği gibi çağrı düzenlenmesi için uygun bir durum olduğuna memnunum. Bu, teklif edilen sanığın ön duruşma için bu mahkemeye katılmasının gerekli olacağı ve daha sonra davanın yargılanması için Kraliyet Mahkemesine gönderileceği anlamına geliyor" dedi.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —