Tarih: 17.02.2023 09:12

Bozdağ, "Deprem Soruşturması İçin Özel Bürolar Kuruldu"

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili çalışmaların koordinasyonunu sağlamak amacıyla Diyarbakır’da bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremde yıkılan binalarla ilgili ihmali ve sorumluluğu olanların hesap vereceğini söyledi. Bozdağ, şimdiye kadar 254 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını ifade ederek, soruşturmalar için özel bürolar kurulduğunu söyledi.

Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremde yıkılan binalara ilişkin soruşturmalarla ilgili son gelişmeleri paylaştı. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun soruşturmaları yürütmek üzere, gönüllülerden belirlediği, 478 savcının, 394 adli tıp uzmanının görevlendirildiğini söyledi.

Kamuoyunda sadece müteahhitlere dönük soruşturma yapıldığı iddialarının doğru olmadığını ifade eden Bozdağ, sorumluluğu olan herkesin ayrı ayrı değerlendirildiğini söyledi. Cumhuriyet savcılarının resen soruşturma başlattığını vurgulayan Bozdağ, “Binanın inşasında, denetiminde, kullanımında sorumluluğu olan herkesin kusuru ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Bu kapsamda binaların müteahhitleri, yapı denetim elemanları, belediyelerde görevli ve yetkili fenni mesuller, binada tadilat yapanlar, kolon kesenler dahil olmak üzere ihmali ve kusuru olduğu değerlendirmeler ayrımsız soruşturtulmaktadır”

(vş)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —