Tarih: 07.06.2016 10:20

BİLİM İNSANLARI GERİATRİK HASTALAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

Adana Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen Geriatrik Ortopedi ve Travmatoloji Semineri çeşitli üniversitelerde görev yapan uzmanların katılımıyla gerçekleşti.

"Yaşlı Hastaların İskelet Sistemlerindeki Kırıklarının Tanı ve Tedavisinde Güncel Yöntemler" konularının ele alındığı eğitim toplantısının açılışında konuşan Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, ortalama yaşam süresinin artmasıyla beraber yaşlı bireylere sunulan tanı, tedavi ve bakım hizmetinin kalitesinin artmasının da önem arz ettiğini belirtti.

Arıkan, bölgemizde ilkini gerçekleştirdiğimiz ´´Geriatrik Ortopedi´´ toplantısıyla 65 yaş üstü hastalara sunulacak sağlık bakım hizmetlerinin alanında uzmanlaşmış ekipler tarafından verilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Bölgemizde gerçekleştirilen geriatrik hastalara uygulanan başarılı cerrahi tedavilerinin gururunu yaşıyoruz´´ dedi.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Kapukaya ise ´´yaşlılar daha kırılgan kemiklere sahiptir. Bunun dışında kireçlenme, eklem ve dolaşım bozuklukları gibi sağlık problemleriyle karşılaşma oranları daha fazladır. Günümüzde tıptaki gelişmeler, eskiden yapılmaya cesaret edilemeyen majör girişimlerin yapılmasına imkan vermektedir.´´dedi.

Açılış konuşmasının ardından bilimsel toplantıya geçilirken, iki oturumda gerçekleştirilen seminerde yaşlı hastalarda görülen kırık çeşitleri, tedavi süreçlerinde güncel yaklaşımlar, rehabilitasyon ve fizik tedavileri konularında bilgiler aktarılıp vaka takdimleri gerçekleştirildi.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —