Tarih: 07.01.2018 12:45

BEŞİKTAŞ´TAN MÜTHİŞ GELİR: 79 MİLYON 860 BİN EURO!

Facebook Twitter Linked-in

Cenk Tosun´un transferi konusunda Premier Lig ekibi Everton´la anlaşmaya varan Beşiktaş, kasasını da dolduracak. İngiliz kulübüyle bonuslar dahil 28 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşmaya varan Beşiktaş, bu satışla birlikte Türkiye´deki transfer rekoruna da imzasını atmış oldu. Fikret Orman´ın göreve gelmesiyle birlikte ilk 3 yıl cefa çeken siyah-beyazlılar, sonraki 3 yılda ise adeta sefa sürdü. Demba Ba´yla başlayan yıldız transferleri, Pepe, Negredo, Vida gibi isimlerle sürerken, Beşiktaş bu periyotta oyuncu satışından da tarihinin en önemli gelirlerinden birisini elde etti. Beşiktaş´ın son 3 yılda oyuncu satışından ve kiralamasından kazandığı para tam 79 milyon 860 bin Euro oldu.

REKOR TRANSFERLER DEMBA BA´YLA BAŞLADI

2014-2015 sezonunda Chelsea´den Beşiktaş´a 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında gelen Demba Ba, Beşiktaş´ta gösterdiği performans ve attığı gollerle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yıldız golcü için Çin kulüpleri Beşiktaş´ın kapısını çalarken, siyah-beyazlılar bu futbolcuyu Shanghai Shenhua takımına 13 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında sattı. Şenol Güneş´in gelmesiyle birlikte birçok futbolcunun yıldızı parlarken, özellikle devre arasında Beşiktaş´lı futbolcuların talipleri ve değerleri katlandı. Altyapıdan çıkan Atınç Nukan, Almanya´nın Leipzig takımına 6 milyon Euro´ya, savunmanın önemli isimlerinden Ersan Gülüm de Çin´in Hebei Fortune takımına 7 milyon Euro´ya satıldı. 3 futbolcudan 26 milyon Euro kazanan Beşiktaş, aynı zamanda sezon başında Galatasaray´a sattığı kaleci Cenk Gönen´den de kasasına 600 bin Euro koydu. Kartal´ın son kazancı ise, bonservisini alıp 6 aylığına Rayo Vallecano´ya kiraladığı Aras Özbiliz´den geldi. Beşiktaş bu futbolcu için İspanyol ekibinden 300 bin Euro kiralama ücreti aldı. Kartal´ın bu dönemdeki toplam geliri 26 milyon 900 bin Euro oldu.

CENK´İN TRANSFERİ TARİHE GEÇTİ

Üst üste 2 sezon şampiyon olan Beşiktaş, kadrosunu Pepe, Negredo, Medel ve Lens gibi dünya yıldızlarıyla güçlendirirken, Kartal´ın son transferi ise uzun süredir peşinde olduğu Hırvat stoper Vida oldu. Sezon başında Marcelo´yu Lyon´a 7 milyon Euro´ya, Andreas Beck´i Stuttgart´a 2,5 milyon Euro´ya ve Rhodolfo´yu da Flamengo´ya 1.4 milyon Euro´ya satan Beşiktaş, bu oyunculardan 10 milyon 900 bin Euro elde etti. Bu sezon Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi´ndeki grafiğiyle dikkatleri üzerine çeken Cenk Tosun, birçok kulübün radarına girerken, bu transferde mutlu sona ulaşan taraf Premier Lig ekibi Everton oldu. Beşiktaş, bu futbolcuyu 28 milyon Euro´ya İngiliz ekibine satarken, Türk futbol tarihinin de transfer rekorunu kırmış oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —