Beşiktaş tur için sahada

Beşiktaş tur için sahada

Şampiyonlar Ligi G Grubu´nda lider durumda bulunan Beşiktaş, Porto´yu konuk edecek. 4 maç sonunda 10 puan toplayan siyah-beyazlılar, beraberlik durumunda dahi üst turu garantileyecek.

Şampiyonlar Ligi G Grubu´nda 4 maçta topladığı 10 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş, yarın saat 20.00´de taraftarı önünde Porto´yla karşı karşıya gelecek. Gruptaki ilk maçında Portekiz ekibini deplasmanda Talisca, Cenk ve Babel´in golleriyle mağlup eden siyah-beyazlılar, Porto karşısında beraberlik dahi alsa bir üst tura yükselmeyi garantileyecek. Beşiktaş geride kalan 4 maçta topladığı 10 puanla, Şampiyonlar Ligi´nde en fazla puan alan 6 takımdan 1´i oldu. Beşiktaş, 4 maçın tamamını kazanan Manchester United, Paris Saint Germain ve Manchester City´nin ardından Barcelona ve Tottenham ile birlikte 4 maç sonunda en fazla puan toplayan ekip oldu.

6 maçta 1 galibiyet

Beşiktaş, daha önce Porto ile 6 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Portekiz temsilcisi 3 galibiyet elde ederken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Siyah-beyazlılar, Porto karşısındaki ilk galibiyetini bu sezon deplasmanda 3-1´lik skorla elde etti. Zorlu karşılaşma öncesinde 2 takımda da çok önemli bir eksik göze çarpmıyor. Beşiktaş´ta Atınç ve Gökhan Töre´nin uzun süren sakatlıkları devam ediyor. Porto´da ise Otavio, Soares ve Marega´nın sakatlıkları var.

İlk gol Quaresma´dan

Beşiktaş ile Porto arasındaki ilk karşılaşma 3 Ekim 2007 tarihinde İnönü Stadı´nda Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmasında oynandı. Portekiz temsilcisi 90. dakikada, şu anda Beşiktaş forması giyen Ricardo Quaresma´nın attığı golle 1-0 kazanmasını bildi. Porto, gruptaki 2. maçı da 2-0 galip tamamladı. Quaresma, bu karşılaşmada da takımının 2. golüne imza atan isim oldu.

11 maçtır yenilmiyor

Beşiktaş, Şenol Güneş´in göreve gelmesinin ardından iç sahada rakiplerine boyun eğmiyor. 2015-2016 sezonunda Avrupa Ligi´nde iç sahada Sporting Lizbon ve Lokomotiv Moskova´yla berabere kalan Beşiktaş, Skenderbeu karşısında da 2-0 kazanmıştı. Ancak siyah-beyazlılar, son maçta deplasmanda Sporting Lizbon´a kaybederek gruptan çıkamamıştı. 2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi´nde mücadele eden Şenol Güneş´in öğrencileri, evinde Dinamo Kiev, Napoli ve Benfica´yla berabere kaldı. Yoluna Avrupa Ligi´nde devam eden Beşiktaş, Hapoel Beer Sheva, Olympiakos ve Lyon karşısında da taraftarı önünde galibiyete uzanmasını bildi. Bu sezon Devler Ligi´nde 2 kez iç sahada oynayan siyah-beyazlılar, Leipzig´i 2-0 mağlup ederken, Monaco ile de 1-1 berabere kaldı. Gruptaki 4 maçta rakip fileleri 8 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 3 gol gördü.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Beşiktaş için sahada