BEŞİKTAŞ ŞUT ORTALAMASINDA DA LİDER

BEŞİKTAŞ ŞUT ORTALAMASINDA DA LİDER

Spor Toto Süper Lig´de lider durumda bulunan Beşiktaş, geride kalan 26 lig maçında rakip kaleye tam 400 şut attı. Siyah-beyazlılar bu şutların 148´inde isabet sağladı. Başakşehir 320, Galatasaray 357, Fenerbahçe de 322 şut çekti.

Ligde 5 puan farkla lider durumda bulunan Beşiktaş, ligin en fazla şut çeken takımı olarak dikkat çekiyor. Galatasaray ile birlikte ligin en golcü ekibi olan siyah-beyazlılar, bu sezon rakip kalelere tam 400 kez şut çekti. Maç başına 15.38 şut çeken Beşiktaş, 400 şutun 148´inde isabet sağlayarak maç başına 5.69 isabet ortalaması yakaladı. Siyah-beyazlıların en fazla şut attığı karşılaşma 2-2 berabere tamamlanan Kayserispor mücadelesi oldu. Beşiktaş bu maçta 28 şut çekti, 8´inde isabet sağladı. Beşiktaş´ın en fazla isabetli şut attığı karşılaşma ise 5-1 galibiyetle sonuçlanan Konyaspor maçı oldu. Karşılaşmada 20 kez şut atan Beşiktaş, 9 kez çerçeveyi tutturdu. Kara Kartal, en az şutu ise 0-0 berabere biten Fenerbahçe maçında attı. Siyah-beyazlılar, bu maçta 2 kez şut çekerken isabet sağlayamadı.

BAŞAKŞEHİR İKİNCİ YARIDA DAHA ÇOK ŞUT ÇEKİYOR

Beşiktaş´ı takibini sürdüren Medipol Başakşehir, geride kalan 26 haftada 320 şut çekti. Ligin ikinci yarısında, ilk yarıya oranla daha fazla şut çeken turuncu-lacivertli takım bu şutlarda 118 isabet sağladı. Maç başına 12.30 şut çeken Abdullah Avcı´nın ekibi, 4.53 isabet oranı yakaladı. Medipol Başakşehir bu sezon en fazla şutu, 0-0 biten Gaziantepspor maçında attı. 25 şut çeken Başakşehir, bu şutların 3´ünde isabet sağladı. Abdullah Avcı´nın ekibinin en fazla isabetli şut attığı karşılaşmalar ise 5-0 biten Kayserispor maçı ve 3-3 tamamlanan Karabükspor mücadeleleri oldu. Turuncu-lacivertliler bu maçlarda 8´er isabet sağladı. Medipol Başakşehir, en az şutu ise ligin ilk haftasında Fenerbahçe´ye karşı 1-0 kazandıkları maçta attı. Kaleye 5 şut çeken Başakşehir, bu şutların 2´sinde isabet sağladı.

GALATASARAY EN ÇOK ŞUT ATAN 2. TAKIM

Ligde 3. sırada bulunan Galatasaray, Medipol Başakşehir´den daha fazla şut çekti. 26 maçta 357 kez kaleyi yoklayan sarı-kırmızılılar, bu şutlarda 138 isabet buldu. Maç başına 13.73 şut çeken Galatasaray, bu şutlarında 5.30 isabet oranı yakaladı. Sarı-kırmızılı ekip en fazla şutu 3-1 kazandığı Gaziantepspor maçında çekti. 28 şut çeken Galatasaray, 15 isabet sağladı ve bu anlamda da bu sezonki en yüksek rakamına ulaştı. Aslan, en az şutu ise 2-0 kaybettiği Fenerbahçe maçında attı. 5 şut çeken Galatasaray, sadece 1 isabet sağladı.

FENERBAHÇE, EN ÇOK ŞUTU ÇEKTİĞİ MAÇI KAYBETTİ

Şut çekme konusunda Beşiktaş ve Galatasaray´ın gerisinde kalan Fenerbahçe, Medipol Başakşehir´den ise sadece 2 tane daha fazla şut çekti. 322 kez rakip kaleye şut çeken Fenerbahçe, 123 kez isabet sağladı. Maç başına 12.38 kez kaleyi yoklayan sarı-lacivertlilerin isabetli şut oranı ise 4.73. Fenerbahçe´nin en fazla şut çektiği karşılaşma 3-2 mağlup oldukları Atiker Konyaspor mücadelesi oldu. Sarı-lacivertliler bu maçta 24 kez kaleyi yokladı ancak 5 kez isabet sağlayabildi. Sarı Kanarya´nın en fazla isabetli şut attığı mücadele ise 5-0 kazanılan Karabükspor karşılaşması oldu. Fenerbahçe, 14 şut çektiği maçta 11 kez isabet sağladı. Akhisar Belediyespor deplasmanında 3-1 kazanan Fenerbahçe, bu maçta sadece 6 kez şut çekti ve bu sezonun en az şut attığı maçını oynadı. Sarı-lacivertliler, iç sahada oynanan Beşiktaş maçında ise 10 şut çekmesine karşın isabet sağlayamadı. 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı