Beşiktaş ilk maçta tur peşinde

Beşiktaş ilk maçta tur peşinde

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Avusturya ekibi LASK Linz´i 9 Ağustos Perşembe Vodafone Park´ta konuk edecek olan Beşiktaş´ta hedef ilk maçta avantajlı sonuç almak

Kartal´ın yıldızları, bu maç öncesinde UEFA´ya verilen listeye dahil edildi. 
UEFA Avrupa Ligi´ne 2. Ön Eleme Turu´nda başlayan ve Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn´ı 2-0 ve 6-0´lık sonuçlarla geçerek 3. turda Avusturya temsilcisi LASK Linz´in rakibi olan Beşiktaş, ilk maçta Vodafone Park´ta taraftarının huzuruna çıkacak. Torshavn karşılaşması öncesinde UEFA´ya verilen listede isimleri yer almayan yıldız futbolcular Vida, Quaresma ve Pepe´nin yanı sıra yeni transfer Enzo Roco, LASK Linz maçı öncesinde UEFA listesine dahil edildi. Vasat rakibi Torshavn karşısında 2 maçta 8 gol atan ve kalesini kapatan siyah-beyazlılar, LASK Linz maçı öncesinde moral buldu. 

Adriano´nun durumu belirsiz 
LASK Linz maçı öncesinde kadroyu şekillendirmeye başlayan Teknik Direktör Şenol Güneş, Adriano´nun durumu nedeniyle bu bölgede henüz karar kılmadı. Pazar günü yapılan antrenmanda Negredo´nun müdahalesi sonrasında çalışmayı yarıda bırakan Adriano´nun durumu henüz netlik kazanmadı. Tecrübeli çalıştırıcı, Torshavn ile oynanan 2 maçta da etkili futboluyla göz dolduran ve 1 gol atıp 3 asist yapan Lens ile antrenmanlardaki formuyla iyi bir grafik çizen Gökhan Töre arasında da kararsız kaldı. Güneş´in maça Lens ile başlayıp, ikinci yarıda Gökhan Töre´ye şans vermesi bekleniyor. Kartal´da forvet hattında ise Kanada´lı golcü Cyle Larin forma giyecek. Torshavn ile oynanan ikinci maçta hat-trick yapan Larin, antrenmanlardaki performansıyla da Güneş´in ilk tercihi durumunda. 

Şenol Güneş´le iç sahada 1 yenilgi 
Beşiktaş´ta Şenol Güneş´in takımın başına geçtiği 2015-2016 yılından bu yana oynanan Avrupa maçlarında yükselen bir ivme var. Siyah-beyazlılar, Güneş´in göreve gelmesinin ardından boy gösterdiği 26 Avrupa mücadelesinde 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. 2016-2017 sezonunda Avrupa Ligi´nde çeyrek finale yükselen Beşiktaş, Fransız temsilcisi Lyon´a penaltılarla elenmişti. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi´nde grubu namağlup lider tamamlayan siyah-beyazlılar, bir sonraki turda ise Alman ekibi Bayern Münih´e elenmişti. Beşiktaş, Şenol Güneş´in göreve gelmesinin ardından özellikle iç sahadaki karşılaşmalarda rakiplerine büyük üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Güneş yönetiminde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi´nde taraftarı önünde çıktığı 13 karşılaşmada 5 galibiyet ve 7 beraberlik elde etti. Beşiktaş bu periyotta yalnızca geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi´nde Bayern Münih´e 3-1 mağlup oldu. 

LASK Linz lige kötü başladı 
Geçtiğimiz sezon Avusturya Ligi´ni 4. sırada tamamlayan LASK Linz, özelikle ligin son 4 maçında puan alamadı. Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu´nda Norveç´in Lillestrom ekibiyle karşılaşan LASK Linz, ilk maçı sahasında 4-0, ikinci maçı da deplasmanda 2-1 kazanarak turu geçti. Ancak Linz, Avusturya Ligi´ne istediği gibi başlayamadı. Ligin ilk haftasında Salzburg´a deplasmanda 3-1 mağlup olan Linz, ikinci maçında ise ligin vasat takımı St.Pölten ile sahasında golsüz berabere kaldı. Beşiktaş maçı öncesinde Linz´de savunmadan Philipp Wiesinger ve David Bumberger sakat. Takımın Brezilyalı oyuncusu Joao Victor´un da Beşiktaş karşısında forma giymesi zor görünüyor. LASK Linz´de sakatlığı bulunan bir diğer isim ise Türk futbolcu Doğan Erdoğan. 2015 yılında Samsunspor´dan transfer olan 21 yaşındaki ön libero oyuncusunun ekim ayının ortasına kadar sahalardan uzak kalması bekleniyor. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Beşiktaş maçta peşinde