Tarih: 23.09.2016 11:13

Beşiktaş ile Galatasaray 340. randevuda

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig´in 5. haftasında Beşiktaş, yarın saat 20.00´da Vodafone Arena´da Galatasaray ile ligde 2016-2017 sezonun ilk derbisinde karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan 4 haftada iki takımın da 3´er galibiyeti ve 1´er mağlubiyeti bulunuyor. 10 puanı bulunan iki takımdan siyah-beyazlılar averajla 2. sırada bulunuyor.

340. randevu
Beşiktaş ile Galatasaray 92 yıllık ezeli rekabet ve ebedi dostlukta bugüne kadar 339 kez karşılaştı. Geride kalan maçlarda 121 kez sarı-kırmızılılar galip gelirken, siyah-beyazlılar ise 107 kez rakibini mağlup etti. 111 karşılaşmada ise rakipler birbirine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda Galatasaray´ın 478 golüne Beşiktaş 445 golle karşılık verdi.

Ligde Galatasaray önde
Ezeli rakipler, Süper Lig´de bugüne kadar 116 kez mücadele etti. Bu maçlarda Galatasaray 43 kez sahadan galip ayrılırken, Beşiktaş 32 kez rakibini yendi. 41 maçta ise taraflar yenişemedi. 116 maçta sarı-kırmızılılar 144 kez rakip fileleri havalandırırken, siyah-beyazlılar ise 121 gol kaydetti.

Vodafone Arena´da ilk derbi
Yeni stadına geçen sezon kavuşan Beşiktaş, Galatasaray ile oynayacağı maçla ilk defa Vodafone Arena´da bir derbi müsabakasına çıkacak. Geçtiğimiz sezon Süper Lig´in 28. haftasında oynanan Bursaspor maçıyla ilk kez Vodafone Arena´da yeşil zemine inen siyah-beyazlılar, ilk derbide sarı-kırmızılıları konuk edecek.

Beşiktaş, evinde üstün
Beşiktaş, Galatasaray ile evinde 59. kez karşılaşacak. Bu maçlarda siyah-beyazlıların 20´ye 18 üstünlüğü bulunuyor. 20 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

5 yıl aradan sonra taraftarlar deplasmana gidecek
17 Kasım 2011´den beri uygulanan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray´ın aralarında oynadıklarını karşılaşmalardaki deplasman yasağı 5 sezon sonra kalktı. Vodafone Arena´da oynanacak derbide Galatasaray´ın taraftarları kendilerine ayrılan 2 bin 150 kişilik yerde takımlarını desteleyecek. Sarı-kırmızılı taraftarlar en son Beşiktaş deplasmanında son 30 Nisan 2011´de oynanan maçta tribündeki yerini almıştı.

Cenk, Eren´e karşı
Süper Lig´de 4 karşılaşma geride kalırken Beşiktaş ile Galatasaray 10 puan topladı. Bu maçlarda siyah-beyazlıların attığı 11 golün 4´ünde milli futbolcu Cenk Tosun´un imzası bulunuyor. Galatasaray´ın rakip fileleri havalandırdığı 7 golün 4´ünü ise Türk asıllı İsviçreli golcü Eren Derdiyok kaydetti.

Beşiktaş´ta kaleci belirsizliği
Derbide Galatasaray´ın kalesini Uruguaylı file bekçisi Muslera koruyacağı kesinken, Beşikaş´te ise kaleci belirsizliği sürüyor. Siyah-beyazlıların Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray maçında Tolga Zengin ya da Fabri arasında seçim yapacak. Ligde oynanan 4 maçın 2´sinde Tolga oynarken kalesinde 3 gol görmüştü. Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında görev yapan Fabri ise 1 gol yedi. Muslera ise 4 maçta 2 kez gole engel olamadı.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —