Beşiktaş derbi kralı

Beşiktaş derbi kralı

Fenerbahçe´yi sahasında 3-1 mağlup eden Beşiktaş, rakibine karşı çok büyük üstünlük sağladı. Siyah-beyazlılar istatistiklerde, Aykut Kocaman´ın ekibini neredeyse ikiye katladı.

Fenerbahçe karşısında özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu futbolla 3-1´lik galibiyete uzanan ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım atan Beşiktaş, istatistiklerde de rakibine fark attı. İlk yarıda Fernandao´nun golüyle geriye düşen Karakartal, ikinci yarıda Vida ve Quaresma´nın (2) golleriyle 3 puana uzanarak, averajla Fenerbahçe´yi geride bıraktı ve ligde 3. sıraya yükseldi. Maçın ilk 20 dakikasında tutuk bir görüntü sergileyen siyah-beyazlılar, bu dakikadan sonra ise Fenerbahçe´ye adeta nefes aldırmadı. Karşılaşmayı yüzde 64 topla oynama oranıyla tamamlayan Beşiktaş, diğer istatistiklerde de rakibini geçti. Maç boyunda Şenol Güneş´in ekibi 468 isabetli pas yaparken, Fenerbahçe 227 pasta kaldı. Özellikle kanat organizasyonlarında çok etkili olan Beşiktaş, 36-7 orta ve 13-1 isabetli orta istatistiğiyle galibiyeti ne kadar istediğini gösterdi. Maç boyunca Beşiktaş, rakip kaleye 17 şut çekerken, bu şutlarda 6 kez isabet sağladı. Fenerbahçe ise 7 şutta 6 kez çerçeveyi buldu ve 1 gol attı. Beşiktaş, 90 dakika boyunca 6 kez korner kullanırken, Fenerbahçe´nin korner sayısı 1´de kaldı.

Bu sezon evindeki Galatasaray ve Fenerbahçe derbilerini 3 gollü sonuçlarla kazanan Beşiktaş, iki takım karşısında da benzer istatistiklere imza attı. Fenerbahçe önünde yüzde 64´le oynayan Beşiktaş, Galatasaray karşısında da yüzde 60 topa sahip olma istatistiğiyle oynamıştı. Cenk Tosun, Tosic ve Negredo´nun golleriyle, sarı-kırmızılı ekip karşısında 3 puana uzanan siyah-beyazlılar, 409-264 pas üstünlüğüyle rakibini geride bırakmıştı. Galatasaray karşısında 29 kez kanatlardan orta yapan Şenol Güneş´in öğrencileri, bu ortalarda 9 kez isabet sağladı. Galatasaray ise bu maçta 7 kez orta yapıp 1 kez isabet sağladı. Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray, Beşiktaş deplasmanında 7 kez orta yapma şansı bulup bu ortalarda 1 kez isabet yakaladı. Rakip kaleyi bu maçta tam 28 şut çeken siyah-beyazlı ekip, bu şutlarda 9 isabet sağladı ve 3 gol attı. Galatasaray´ın attığı 9 şutta yakaladığı isabet sayısı 5 olurken, bu mücadelede sarı-kırmızılı ekip gol bulamadı. Karşılaşma boyunca Beşiktaş 9 kez korner kazanırken, Galatasaray´ın korner sayısı ise 2´de kaldı. Ezeli rakipleri karşısında bu sezon taraftarı önünde oynadığı 2 derbide 6 puan toplayan Beşiktaş, istatistiklerde de rakiplerini uzak ara geride bıraktı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Beşiktaş derbi kralı