Tarih: 18.10.2018 13:47

Belçika´daki Türk partilerinde hayal kırıklığı

Facebook Twitter Linked-in

Hollanda´da Türklerin kurduğu Denk Partisi´nin başarısını Belçika´da yansıtmak isteyen Türkler, yeteri kadar oy toplayamadı. Belçika´da 14 Ekim tarihinde yapılan belediye ve eyalet seçimlerinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gent şehrinde Türkler tarafından kurulan partilerin hiçbiri başarılı olamadı. 
Ahmet Koç liderliğinde kurulan VMC Partisi 480 oyla yüzde 0,3´lük bir oran elde edebildi. Ahmet Koç ise seçimlere adres sorunu sebebiyle katılamadı. 
Murat Köylü tarafından kurulan MRP Partisi de 498 oy ile 0,3 oranında kaldı. Murat Köylü´ye sandıktan 267 oy çıktı. Belçikalı aktivist Dyab Abou Jahjah ile eski senatör Meryem Kaçar tarafından kurulan Be.One Partisi bin 709 oy ile yüzde 1,1 aldı. Be.One Partisi´nin Gent listesinde başı çeken Avukat Meryem Kaçar 579 oy alabildi. 

Meryem Kaçar, istifa etti 
Be.One partisinde hayal kırıklığı sürerken Meryem Kaçar´ın eş Koordinatörlük görevinden istifa ettiği açıklandı. Kaçar, "Eş Koordinatör Dyab Abou Jahjah´ın benimle istişare etmeden yayımladığı seçim analizi bardağı taşıran son damladır" dedi. Kaçar, Jahjah´ın bir dergiye verdiği mülakatta, seçim kampanyasını içeriksiz ve çok zayıf bulduğunu söylediğini hatırlatırken, Jahjah´ın parti içinde güç gösterisi yaptığını iddia etti. 

Emir Kır 6 yıl daha belediye başkanı 
Sosyalist Parti´den Emin Kır, Brüksel´in Saint-Josse ilçesinde tekrar belediye başkanı seçildi. Emin Kır, 4 bin 310 tercihli oy alarak, en yüksek oranda tercihli oy alan aday oldu. Kır, 6 yıl daha Saint-Josse Belediye Başkanı olacak.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —