Belçika Tunus´u rahat geçti

Belçika Tunus´u rahat geçti

FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında Belçika, Tunus´u 5-2 mağlup etti.

Rusya´da düzenlenen FIFA Dünya Kupası´nda heyecan G Grubu´nda yaşandı. Grubun ikinci maçında Belçika ile Tunus, Spartak Stadyumu´nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan Belçika, 6. dakikada Eden Hazard ile 1-0 öne geçerken, 16. dakikada Romen Lukaku ile farkı 2´ye çıkardı. Tunus, 18. dakikada Dylan Bronn ile farkı 1´e indirdi. 45+4. dakikada tekrar sahneye çıkan Lukaku, ilk yarının 3-1 sona ermesini sağladı. 
İkinci yarıya da hızlı başlayan Belçika, 51. dakikada Hazard´ın ayağından bulduğu golle skoru 4-1 yaptı. 90. dakikada Michy Batshuayi attığı golle farkı 4´e yükseltirken, 90+3. dakikada ise Tunus, Wahbi Khazri ile attığı gole maçın skorunu tayin etti. (5-2) Bu maçla birlikte puanını 6´ya yükselten Belçika, gruptan çıkmayı garantiledi. Tunus ise iki karşılaşma sonrasında puan almadı ve turnuvadan elendi. 
Lukaku attığı gollerle turnuvadaki gol sayısını 4´e yükseltti ve liderlik koltuğunda olan Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo´yu yakaladı. 
Kasımpaşa´da oynayan Syam Ben Youssef, ilk 11 başladığı mücadelede sakatlandığından dolayı 41. dakikada yerini Yohan Benalouane´ye bıraktı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Belçika Tunus rahat geçti